WSOF 30: Branch i Fitch slavili u borbama za naslov, večer obilježile sudačke odluke

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 03.04.2016 11:26h Autor:

Zeferino vs. Fitch (foto: WSOF)

Održan je WSOF 30 event, na kojem su odrađene borbe za naslove prvaka u srednjoj i velter kategoriji. Pojas do 84 kilograma obranio je David Branch, dok je novi velter kategorije Jon Fitch, koji je napokon osvojio prvi pojas u svojoj karijeri.

Branch je svoj posao protiv Clifforda Starksa odradio vrlo uvjerljivo te ga u pobjedi odlukom nije omeo niti bod oduzet zbog ilegalnog udarca koljenom u drugoj rundi. Sva tri suca presudila su 49-44 u korist prvaka WSOF-ove dvije divizije. O borbi se može ukratko reći da je Branch dominirao u svim segmentima, a gotovo svaka runda izgledala je isto. Starks je pokušao napasti na nogama, gdje je Branch kvalitetno odgovarao te odveo nakon toga borbu u parter, gdje je dominacija bila još uvjerljivija.

Jon Fitch je osvojio svoj prvi pojas u karijeri, nakon što je godinama bio blizu UFC-ovog zlata, no do njega nije došao. Do pobjede protiv opasnog Joaoa Zeferina došao je svojim poznatim “grinderskim” načinom borbe. Na nogama je pokušao držati tempo i kontrolirati klinč te time spriječiti situaciju u kojoj bi Zeferinova jiu-jitsu vještina došla do izražaja, a na podu je kvalitetno držao gornju poziciju, radeći taman dovoljno štete da se borba ne podigne na noge. 50-45 rekla su sva tri suca, a Fitch je pojas primio vrlo emotivno.

Na ostatku programu vrijedi spomenuti dvije izuzetno neizvjesne sudačke odluke, a njima su slavili Vinny Magalheas protiv Jakea Heuna i Abu Azaitar protiv Danny Davisa Jr. Da ne bude sve u odlukama, potrudio se Abubakar Nurmagomedov, koji je savladao Matthewa Frincua nokautom u drugoj rundi.

WSOF – Rezultata

David Branch def. Clifford Starks – jednoglasna sudačka odluka
Jon Fitch def. Joao Zeferino – jednoglasna sudačka odluka
Vinny Magalhaes def. Jake Heun – jednoglasna sudačka odluka
Abu Azaitar def. Danny Davis Jr. – jednoglasna sudačka odluka

Abubakar Nurmagomedov def. Matthew Frincu – KO (R2, 3:05)
Rex Harris def. Clinton Williams – jednoglasna sudačka odluka
Steve Kozola def. Matt Church – TKO (R1, 1:57)
Adam Acquaviva def. Andres Ponce – SUB (R1, 2:10)
Zach Bunnell def. Jeff Roman – podijeljena sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI