Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
WSOF 24: Pobjede Fitcha i Magalhaesa, Ivanov obranio teškašku titulu (VIDEO) | Fight Site

WSOF 24: Pobjede Fitcha i Magalhaesa, Ivanov obranio teškašku titulu (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 18.10.2015 10:59h Autor:

Jon Fitch i Yushin Okami (foto:WSOF)

Održan je WSOF 24 event, na kojem je Blagoi Ivanov obranio je teškaških naslov nokautiravši Derricka Mehmena. Magomed Bibulatov novi je prva muha kategorije, a pobjede na glavnom programu su još ostvarila Nick Newell, Vinny Magalhaes i Jon Fitchu, koji je u glavnoj borbi bio bolji od Yushina Okamia.

WSOF je jutros održao jedan od svojih najjačih evenata do sada, a kvaliteta borbi u potpunosti je opravdala taj naziv. Zanimljivo, iako su se na programu nalazile dvije borbe za titulu, glavna borba ipak nije bila jedna od njih, nego se organizacija odlučila na dva velika imena, Jona Fitcha i Yushina Okamia.

A iako nije možda korektno, za ovu borbu moramo reći kako je "ispunila očekivanja" te je bila vrlo dosadna. Cijela prva runda prošla je u klinču, gdje je Fitch dokazao da ima rješenje za krupnijeg Okamija, kojem je ovo bio debi u velter kategoriji. Drugu rundu Fitch ipak uspijeva doći do rušenja i kontrole, no iako je tražio Okamijev vrat, završetak nije bio ni blizu. Treća runda bila je kombinacija prve dvije, gdje su se izmjenjivali klinč i parter, a na kraju je jednoglasna sudačka odluka pripala Fitchu, kojem slijedi borba za WSOF titulu.

No, fanovi nemaju što biti razočarani, jer ono što se dogodilo prije glavne borbe bilo je uistinu sjajno. Posebno se to odnosi na borbu za teškaški naslov, kojeg je Blagoi Ivanov obranio, a Derrick Mehmen iz drugog pokušaja nije uspio osvojiti. Bugar je bio bolji, cijelu borbu bombama pogađavši Mehmena, koji je tražio skračivanje distance. Sve je završilo krajem druge runde, kad se može reći da je, već podosta oštećenom Mehmenu, jednostavno bilo dosta svega.

Nakon prvog poraza u karijeri, po drugi put se u kavez  vratio i Nick Newell te nakon teške i zanimljive tri runde slavio nad Tomom Marcellinom, no onda je i iznenadio sve u dvorani, objavom odluke o svom umirovljenju (više o tome u drugom tekstu). Potez eventa sigurno pripada Vinnyu Magalhaesu. On je još jednom potvrdio zašto ga nazivaju jednim od najboljih BJJ majstora u MMA svijetu, nakon što mu je samo minuta bila potrebna za polugu na koljenu fantastičnog hrvača Matta Hamilla.

WSOF ima napokon i svog prvaka muha kategorije, a to je Magomed Bibulatov, koji je nakon pet rundi odlukom slavio protiv Donavona Frelowa. Rus je ovom pobjedom na skoru 10-0. 

S uvodnog programa vrijedi spomenuti pobjedu bivšeg prvaka perolake kategorije, Ricka Glenna. Momak iz Roufossorts tima je slavio nokautom, no zanimljivo je kako je prestao udarati svog protivnika i prije nego je sudac kao znak za prekid. Uspješni su bili i bivši UFC-ovi borci, Colton Smith (pobjednik TUFa 16) i Patrick Walsh.

WSOF 24 – Rezultati

Jon Fitch def. Yushin Okami – jednoglasna sudačka odluka
Blagoy Ivanov (c) def. Derrick Mehmen – TKO (R2, 4:33)
Nick Newell def. Tom Marcellino – jednoglasna sudačka odluka
Vinny Magalhães def. Matt Hamill Submission (R1, 1:08)
Magomed Bibulatov def. Donavon Frelow – jednoglasna sudačka odluka

Rick Glenn def. Adam Ward – KO (R2, 1:27)
Alexandre de Almeida def. Saul Almeida – SUB (R1, 1:23)
Colton Smith def. Washington Da Silva – jednoglasna sudačka odluka
Pat Walsh def. Tyler King – jednoglasna sudačka odluka
Rex Harris def. Justin Torrey -podijeljena sudačka odluka
Bruce Boyington def. Rodrigo Almeida – podijeljena sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI