Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Whitehead će biti uvršten u bazu seksualnih prijestupnika i nadgledan čitav život | Fight Site

Whitehead će biti uvršten u bazu seksualnih prijestupnika i nadgledan čitav život

Ostale vijesti 13.09.2011 08:58h Autor:

Mike Whitehead

MMA borac Mike Whitehead se prije nekoliko tjedana nagodio s tužilaštvom i priznao je krivicu za seksualni napad koji se dogodio prije godinu i pol dana u njegovom domu u Las Vegasu. Whitehead je osim za napad, bio progonjen i zbog posjedovanja marihuane u trenutku kada ga je policija uhitila.

Prema pisanju Lasvegassuna, borac je pozvao dvije prijateljice na “roštilj” zabavu u svoju kuću. Nakon što su svi malo više popili, a prijateljice otišle spavati, Whitehead se skinuo i počeo napastovati jednu od njih. Žrtva se probudila i molila ga je da prestane, no on je nastavio sa svojim naumom sve dok ova nije uspjela pobjeći.

Njegovi odvjetnici su mu savjetovali da prizna krivnju u zamjenu za manju kaznu što je naposlijetku i učinio.

Ovih dana je isti izvor otkrio i to da će sud Whiteheadu izreći presudu početkom 2012., a vjeruje se da bi trebao dobiti samo uvjetnu kaznu. No, činjenica da je priznao svoje nedjelo, uvest će MMA borca u bazu seksualnih prijestupnika, a Whitehead će čitav život biti pod posebnom paskom državnih službi.

Whitehead je pak većinu karijere proveo u teškoj kategoriji iako je neke dvoboje odradio i do 93 kilograma. Vrhunac njegove karijere bili su nastupi u UFC-u, Afflictionu i Strikeforceu. U najjačoj svjetskoj promociji nastupio je samo jednom i to davne 2006. godine kada je poražen od Keitha Jardinea na UFC-u 57. Nakon poraza od Renata Sobrala i propasti Afflictiona, ovaj se američki borac prebacio najprije u M-1 Global, a zatim i Strikeforce. U vjerojatno najvećoj pobjedi karijere svladao je Kevina Randlemana, no uslijedio je poraz nokautom od Muhammeda King Mo Lawala i ponovno odlazak na manju IFC pozornicu. Od poznatijih imena s kojima je ulazio u kavez valja istaknuti Tima Sylviju (poraz), Brendona Veru (poraz), Marka Kerra (pobjeda) Krzysztofa Soszynskog (pobjeda) te Cro Copovog znanca Eddieja Sancheza kojeg je jedva svladao (podjeljena odluka sudaca) u svom posljednjem nastupu krajem prošle godine. U karijeri je skupio 26 pobjeda i 7 poraza.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI