Wanderlei Silva želi posao u atletskoj komisiji Nevade

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 16.10.2015 21:12h Autor:

Wanderlei Silva

Wanderlei Silva izrazio je izuzetno zanimljivu želju za nastavak svoje karijeri. Želio bi se zaposliti u ustanovi s kojom trenutno vodi žestoki pravdi rat, atletskoj komisiji savezne države Nevade.

Sve je zapravo krenulo s pričom oko Nicka Diaza, koja je već neko vrijeme među centralnim vijestima u MMA krugovima. Wanderlei Silva je također "žrtva" atletske komisije Nevade te misli da zna u kakvoj je Diaz situaciji.

"NSAC radi toliko puno grešaka, posebno kod kažnjavanja nekih osoba, kao u ovom slučaju. Ovo zapravo završava karijeru borcu i moram priznati kako je to vrlo mutno i nejasno. Netko dobije godinu, netko dvije, netko ništa i tako. Ja osobno sam se morao potužiti višem sudu i zbog njih trošim veliku svotu novca na odvjetnike", rekla je ova borilačka legenda, a onda je nastavio:

"Nikad nisam bio pozitivan niti na jednu supstancu, cijelu karijeru sam čist borac i oni me žele zauvijek izbaciti iz sporta, to je nevjerojatno."

Istina, nije bio kroz cijelu karijeru, no i on je napravio neke poteze zbog čega te posljedice trenutno snosi. Iako, on smatra kako je to sve zbog toga što ljudi u atletskoj komisiji ne znaju s čime se pravi sportaši susreću. On ima prijedlog za rješavanja tog problema.

"Komisija bi morala u svojim redovima imati nekoga od profesionalnih sportaša, nekoga tko poznaje situaciju. Ja sam raspoloživ za suradnju s njima, želim im pomoći oko stvaranja novih zakona, koji bi borcima osigurali poštovanje kakvo zaslužuju. Sportaši nisu zaslužili da se prema njima ponaša na taj način", zanimljiva je ideja ovog borca, koji nikad nije krio kako se jednog dana vidi na visokoj poziciji neke sportske institucije.

Na kraju, rekao je još nešto o zabrani oporavka infuzijom. Smatra kako je to najgora odluka koju je komisija mogla donijeti i kako bi njene posljedice mogle biti veće od svih do sada.

"Ovaj zakon je nevjerojatan. znate li što se može dogoditi zato što je zabranjena infuzija. Svaki primljeni udarac će stvarati puno veću štetu na mozgu borca, nego što bi to bilo da su se rehidrirali na taj način. Ne postoji zakoni koji će zaštititi borce. Uništavaju nas na toliko načina da drugi nisu niti svjesni", rekao je na kraju Wand, borac koji je kroz karijeru varirao od 84 pa do preko sto kilograma. Bez infuzije, teško bi to radio toliko uspješno.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI