Vrijednost ONE Championshipa procjenjena na 1 milijardu dolara

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 26.04.2018 13:14h Autor:

ONE FC pojas

Elitna azijska MMA promocija ONE Champioship je već početkom 2018. nagovijestila izuzetno ambiciozan raspored svojih evenata. Ukupno bi u ovoj godini trebali održati čak 24 priredbe čime se opasno približavaju eliti poput UFC-a ili Bellatora. Gledatelji će njihove evente moći gledati i na Filipinima, u Kini, Indoneziji, na Tajlandu, u Japanu, Maleziji, Singapuru, Myanmaru i Južnoj Koreji…

ONE otkrio jako ambiciozan raspored za 2018.: Brojem evenata su blizu UFC-u i Bellatoru

Ovaj tjedan je singapurski Today Online objavio podatak koji pokazuje koliko zapravo dobro ide ovom sve većem azijskom borilačkom divu. Trenutačna procjenjena vrijednost kompanije iznosi otprilike milijardu dolara, što je impresivna brojka. Usporedbe radi, UFC je prodan za 4.2 milijarde dolara, a samo godinu dana prije prodaje je procjenjena vrijednost kompanije bila upola manja.

U istom članku se otkriva i kako se ovih dana odvija dodatna dokapitalizacija kompanije u iznosu od stotinjak milijuna dolara koji će biti potrebni za već najavljene ambiciozne planove u 2018. godini. Čitava stvar bi trebala biti gotova do mjeseca srpnja. Iako su investitori anonimni jer se radi o tajnom procesu, kako stoji u članku na Today Onlineu, otprije se zna da su svoj novac u ovu MMA promociju investirale i velike kompanije poput Sequoia India i Heliconia Capital Management.

Osim borilačke promocije, vlasnik One Championshipa Chatri Sityodtong je osnovao i borilački akademiju Evolve MMA. Ona se danas sastoji od čitavog lanca borilačkih škola u kojima svoje lekcije drže najbolji borilački stručnjaci u Aziji. I njoj financijski ide fenomenalno.

Uzbuđeni smo što vam možemo najaviti naš nevjerojatan kalendar natjecanja za 2018. godinu za ONE Championship. Održat ćemo čak 24 nevjerojatne priredbe koje smo isplanirali za sve fanove borilačkog sporta u Aziji. Prikazat ćemo vam apsolutno najbolje od MMA sporta, a u tome će sudjelovati i lokalni borilački heroji. 2018. će biti nevorojatna godina prepuna akcije i ne mogu dočekati da krene”, rekao je početkom godine ovaj vizionar.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI