Vlasnik WFC-a Mahič doživotno zatvorio vrata promocije “pljuvaču” Džakiću!

Ostale vijesti 26.12.2011 19:35h Autor:

Photo by WFC.si

Promotor i vlasnik najjače regionalne MMA promocije, WFC-a, Zlatko Mahić, razočaran je načinom na koji se Dušan Džakić ponio nakon dvoboja protiv Ivice Džebića na Tesla FC-u koji se održao proteklog vikenda. Dapače, Mahiča je pljuvanje i vrijeđanje srpskog borca toliko razbijesnilo da je Džakiću odlučio zauvijek zatvoriti vrata svoje promocije u kojoj je nekoliko puta nastupio.

U razgovoru za Fight Site, Mahič nije mogao sakriti bijes, pa čak i gađenje prema Džakiću.

“Pljuvanje Džebića nije samo pljuvanje tog borca, on je tim potezom pljunuo na cijeli naš sport i na sve one dečke koji se pošteno bore. Zbog takvih gangstera MMA se doživljava kao nešto divljačko i nesportsko. Džakić je pljunuo na sve nas”, rekao je Mahič u uvodu dodavši:

“Džebić je korektan dečko kojeg znam jako dobro i ničime nije zaslužio onakav odvratan i nekulturan čin. Što nije bio takav frajer prije nekoliko tjedana kada se uplašio meča protiv Ukrajinca Evgenija Mahtjenka.”

Kada smo zamolili Mahiča da nam objasni o čemu se radi, WFC-ov vlasnik otkriva…

“Bio sam u pregovorima s Džakićem za nastup na WFC-u 15, no kada sam mu ponudio meč protiv Mahtjenka, on me pitao ‘jesam li ja lud?’. ‘Pa taj borac je kvalitetan, hoćeš da me razbije?'”

“Rekao sam mu da ne može birati protivnike, a on je tada kontrirao da mu dam Emrulija ili borca njegovog kalibra. Kada sam mu rekao da to ne dolazi u obzir, javio se kasnije s informacijom da mu je povrijeđeno koljeno na treningu. Eto, sada se borio samo šest dana kasnije što samo potvrđuje da nije bio ozlijeđen, nego da se bojao.”

Slovenski “Dana White” obećava Džakiću da će od sada vrlo teško pronalaziti gaže…

“Ne samo da se nikada više neće boriti u mojoj promociji, nego se neće boriti niti nigdje drugdje po Europi gdje imam veze i gdje ću sugerirati da ga ne uzmu. Njegov potez je bio sramota kojoj nema mjesta u sportu”, zaključuje Mahič.

Nažalost, dosta portala prenijelo je danas informaciju o Džakićevom pljuvanju svog protivnika, a u prvi plan je gurnuta nacionalnost glavnih aktera. Pa se tako moglo pročitati da je “Srpski borac skandalozno pljunuo hrvatskog” i slično. Malo je reći da je u mladom sportu, koji je pod dodatnim povećalom javnosti, odgovornost svakog pojedinca koji u njemu sudjeluje još veća. Džakić je, može se slobodno reći, zaista dao pljusku svim poštenim i korektnim borcima.

Marko Petrak

[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI