Vladar Akhmad FS-a ponovno u fokusu zapadnih medija: “Ovdje nemamo gej ljudi, šaljemo ih u Kanadu”

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 19.07.2017 10:53h Autor:

Ramzan Khadirov i Mike Tyson

Ramzana Khadyrova MMA fanovi znaju kao vlasnika Akhmat FS-a, bogate čečenske borilačke promocije koja je vrlo često u prošlosti znala ugostiti i mnoge UFC zvijezde koje su se opijene bogatstvog čečenskog vođe (i njegovim darovima), redovito pojavljivale na borilačkim priredbama u Groznom. Khadyrov se nedavno ponovno našao u fokusu borilačke javnosti kada je organizirao borbe malodobne djece, među ostalim i svog sina osmogodišnjeg Adama Khadirova, što je osudila javnost, ali i legendarni Fedor Emelianenko. No, manji broj borilačke publike zna da je Khadyrov ujedno i čečenski vođa o čijoj vladavini ovisi čitava ruska pokrajina, a čiji način vladavine osuđuje velik broj zapadnih zemalja.

Dječje MMA borbe u Rusiji! 10-godišnji sin čečenskog predsjednika ostvario nokaut za 13 sekundi (VIDEO)

U velikom intervjuu za HBO Sports koji prenosi ugledni MMAFighting, Khadyrov je među ostalim odgovarao i na optužbe o mučenju homoseksualaca u Čečeniji, o čemu su zapadni mediji u više navrata izvještavali. Čečenski vođa takve optužbe odbacuje. Dapeče, u intervjuu tvrdi da u Čečeniji nema gej ljudi.

“To je glupost. Mi takvih ljudi ovdje nemamo. Mi nemamo gej ljudi. Ako ih i bude, pošaljemo ih u Kanadu. Neka im bog pomogne. Da pročiste krv. Ako i bude koji ovdje, uzmi te ih vi ako hoćete”, rekao je Khadyrov što je izazvalo šok u zapadnim medijima.

“Kada bi imali takve ljude ovdje, kažem vam službeno, njihovi rođaci im ne bi dopustili da prežive zbog naše vjere, našeg mentaliteta i tradicije. Čak i da je kažnjivo zakonom, mi bi to dopustili”, priznaje čečenski vođa koji vlada ovom ruskom pokrajinom od 2007. kada je ubijen njegov otac.

Khadyrov je sagradio poligon za uvježbavanje MMA boraca što mu sjajno služi i kao osnova za treniranje specijalnih vojnih postrojbi.

“Tako nas ovdje uče od djetinjstva. Moj otac mi je kada sam bio malen rekao, ako bježiš kući jer si uplašen, nemoj niti dolaziti. Ne trebam te. Ti nisi curica, ti si dečko. Možda će neki Židov reći svom djetetu da će biti profesor ili znanstvenik, ali ovdje roditelji djetetu kažu da će biti ratnik.”

“Cilj je sve MMA pojaseve donijeti u Grozni. Naš moto je: smrt je bolja od drugog mjesta”, zaključuje Khadirov koji je u posljednjih par godina na svom Akhmat FS-u ugostio i Fabricija Werduma, Franka Mira, Khabiba Nurmagomedova, Floyda Mayweathera, Mikea Tysona, Chrisa Weidmana i mnoge druge MMA zvijzede.

Дорогие друзья! В Чечню по моему приглашению прибыл чемпион мира в пяти весовых категориях, легенда бокса, не знающий горечь поражений Флойд Мейвезер. Вместе с гостем мы посетили многофункциональный спорткомплекс клуба “Ахмат” в Гудермесе. Мейвезер ознакомился с тренировочным процессом, посмотрел показательные выступления боксеров и бойцов ММА, пообщался со спортсменами. Он высоко оценил условия, созданные для развития единоборств в Чечне. Гость остался под приятным впечатлением от общения с людьми и увиденной в Грозном, Гудермесе и Аргуне картины. Флойд намерен совершить в республику повторный визит и пригласить команду тренеров по боксу и ММА из США. Надеюсь, что наше сотрудничество будет носить долгосрочный и продуктивный характер. Уверен, опыт такого великого спортсмена будет бесценен для воспитанников клуба “Ахмат”. #Кадыров #Россия #Чечня #Бокс #Мейвезер #ММА

A post shared by Ramzan Kadyrov (@kadyrov_95) on

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI