Vitaly Minakov novim nokautom došao do 19-0 skora

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 24.02.2017 19:33h Autor:

Vitaly Minakov

Vitaly Minakov nastupio je danas u glavnoj borbi EFN 59 eventa, gdje je tehničkim nokautom, nakon fantastične borbe, savladao D.J. Lindermana, čime je došao do 19-0 skora u profesionalnoj karijeri.

Ruski teškaš i bivši Bellatorov prvak (još uvijek pod aktualnim ugovorom s tom promocijom, zbog čega još uvijek nije u stanju potpisati za UFC) ponovno je nastupio u promociji koja mu je stalni dom dok ne riješi sve pravne situacije s prošlim poslodavcem. Ovog puta je za protivnika imao američkog teškaša D.J. Lindermana, podosta poznatog borca na američkoj borilačkoj sceni.

Minakov je došao do pobjede tehničkim nokautom, no ispred sebe je imao vrlo srčanog i izdržljivog borca, koji je poklekao tek sredinom treće runde. Dosta je hrabro Amerikanac ušao u borbu, jednom i ozbiljno uzdrmao velikog ruskog favorita, no krajem prve runde dolazi do nezgode, kada ga Minakov nenamjerno pogađa prstom u oko, da bi ga nakon povratka borbi, također nenamjerno, pogodio u međunožje. Vidjelo se kako je ta situacija djelovao na američkog borca te se do kraja runde samo branio.

U drugu rundu Minakov ulazi s drugačijom taktikom, nakon što ga Linderman par puta ozbiljno pogađa lijevom rukom te se tada mogla vidjeti sva raskoš njegovih sambo vještina, a posebno su impresivna bila dva bacanja kojima je Lindermana odveo na pod, no tamo ga nije uspio završiti, iako je sudac par puta bio blizu prekida tijekom ground n’ pound udaraca. Linderman je u posljednju rundu ušao potpuno razbijenog lica, ali i dalje čelične volje.

I tu smo mogli vidjeti pravi rat dva vrlo umorna borca, ali dva borca koji su odlučili kako neće dozvoliti da ovu borbu odlučuju suci. Sve je bilo gotovo nakon otprilike tri minute, kada je Minakov ipak uspio pogoditi par udaraca za redom koji su Lindermana uzdrmali i odveli ga uz rub kaveza. Tamo Minakov nastavlja pogađati sve do udarca koji Lindermana šalje bez svijesti na pod i tu je borba bila gotova.

Minakov je tako došao do skora 19-0, uz 17 pobjeda prekidom, a ova uzbudljiva borba još je jedan dokaz kako je ovom Rusu mjesto u UFC-u. On je onaj koji može donijeti pravo uzbuđenje nekada najpopularnijoj diviziji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI