Vitaly Minakov: Ako me Bellator ne plati, spreman sam otići u UFC

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 28.01.2016 21:22h Autor:

Vitaly Minakov

Vjerojatno jedino trenutno veliko teškaško ime koje nedostaje UFC-u moglo bi se naći na njihovom rosteru, nakon što je Bellatorov prvak Vitaly Minakov izjavio kako se želi ponovno boriti u Americi te da bi to moglo biti u UFC-u, ukoliko ga Bellator ne plati koliko traži.

19 mjeseci je prošlo otkako je Vitaly Minakov (17-0) odradio svoju posljednju borbu u Bellatoru, čiji je teškaški prvak. Četverostruki sambo prvak svijeta je tada savladao Cheicka Konga. U međuvremenu je tri puta nastupio u ruskoj organizaciji EFN, koja ima ugovor za prijenose s UFC Fight Pass servisom.

Budući da su te borbe pokazale kako je u jako dobroj formi, počelo se postavljati pitanje kad će Minakov ponovno u Bellatorov kavez. Teška kategorija je gotovo u potpunosti zapostavljena unutar druge najjače svjetske organizacije i samo njegov povratak bi ju mogao probuditi. Posebno jer toliko dugo nije održava borba za pojas.

Apsolutno sam iznenađen što mi još uvijek nisu oduzeli pojas, a hoću li se i dalje boriti kod njih, to ovisi samo o njima. Trenutno pregovaramo oko novog ugovora i mogu vam reći da je svašta moguće. Mislim kako nešto ipak znači to što mi nisu oduzeli pojas, iako se nisam borio gotovo dvije godine”, prokomentirao je Minakov šanse za skori povratak.

Ono što je sigurno je kako on to želi, odnosno želi ponosno nastupati na najvišem nivou. Iako nije specificirao u kakvoj je ugovornoj obavezi trenutno s Bellatorom, zanimljivo je zvučao spomen organizacije u kojoj mu je kvalitetom sigurno mjesto i koji bi ga tamo voljeli vidjeti.

No, na kraju mi nije bitno gdje ću nastaviti karijeru, tj. hoće li to biti UFC ili Bellator. Bitno mi je da se opet borim u Americi i to tamo gdje sam dobro plaćen i gdje me cijene kao borca”, rekao je na kraju.

Uistinu, dolazak Minakova u UFC bi sigurno potpuno osvježio tešku kategoriju, koja se već neko vrijeme nalazi u problemima. Naime, u tih 19 mjeseci niti UFC nije odradio nešto više borbi za pojas prvaka, odnosno odrađena je samo jedna u 27 mjeseci, kao što smo pisali prije koji dan.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI