(VIDEO) Bibiano Fernandez poražen nakon osam godina, Kevin Belingon novi ONE prvak bantam kategorije

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 09.11.2018 19:20h Autor:

Kevin Belingon

Kevin Belingon novi je ONE Championship prvak bantam kategorije, i to nakon što je Bibianu Fernandesu nanio prvi poraz još od 2010. godine.

Po mnogima možda i najbolji svjetski borac izvan UFC-a bio je u nizu od 14 pobjeda, među kojima je bila i ona u prvom okršaju s Belingonom. On se dogodio u siječnju 2016. godine, kada je Bibiano slavio kimurom u prvoj rundi, no Filipinac je od tada upisao sedam uzastopnih pobjeda. Među njima je i ona iz srpnja ove godine, kad je u borbi za privremeni naslov savladao Martina Nguyena, čime je došao do novog ogleda s Fernandesom. I ovog puta je odlučio kako si neće dozvoliti kiks.

Bibiano je prije ove borbe sedam puta uzastopno obranio ovu titulu, no nakon pet godina ona sada ima novog vlasnika. Belingon je do toga došao načinom borbe u kojem je favorizirao okršaj na nogama, dok je Fernandes tražio parter te priliku za završiti borbu dok se tamo nalazio. Čak tri puta se činilo da je blizu toga, no Filipinac se svaki puta ogromnom snagom, ali i snagom volje izvlači iz jako neugodnih situacija. Najbliže prilici da on bude taj koji će završiti borbu, Belingon je bio u četvrtoj rundi, kada udarcem šalje Brazilca na pod, no on se dovoljno brzo oporavio da ne dozvoli još koji udarac kojim bi se našao u većim problemima.

Belingon je bio aktivniji borac, ali i atraktivniji te su posebno oduševljavali njegovi kružni udarci nogom, od kojih je neke poslao tamo gdje je htio, no nisu uspjeli proći kroz pravovremeni blok dosadašnjeg prvaka. Fernandes je vjerovao kako su rušenja i dominantne predstave u parteru, koje je prezentirao, dovoljne za obranu naslova prvaka, no s njim se složio samo jedan sudac. Druga dva presudila su u korist Belingona, koji je tako u domovini promocije, Singapuru, došao do najvećeg uspjeha u karijeri te je postao tek četvrti borac koji je savladao “Flasha”. Prije njega su to uspjeli tek Urijah Faber, Kid Yamamoto i Hiroyuki Takaya.

Za očekivati je kako će ONE organizirati trilogiju, odnosno da će Fernandes dobiti priliku odmah vratiti ovaj pojas, a mi se nadamo da će ta borba biti jednako uzbudljiva i spektakularna kao današnja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI