(VIDEO) Razočarani Stipe priznao da nije znao pravila, a njegov protivnik izjavio: “Prostrijelio me pogledom, bilo je napeto”

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 29.04.2019 15:51h Autor:

Stipe Miočić (Instagram)

Bivši UFC prvak u teškoj kategoriji Stipe Miočić je poražen od Aarona Howarda u humanitarnom “grappling” meču koji je prošlog vikenda održan u Miočićevom Clevelandu na priredbi “Fight 2 Win” 110.

Stipe i policajac Howard su bili sunaslovna borba večeri, no s obzirom na popularnost koju “Vatrogasac” uživa, meč se namjerno ili nenamjerno pretvorio u glavnu atrakciju ovog “grappling” eventa.

Na koncu je Howard slavio jednoglasnom odlukom sudaca koji su prema važećim pravilima više vrednovali pokušaje da završi meč prekidom, nego Stipinu kontrolu i dva prolaska garda. No, ako ste pomislili da je Miočić ovaj meč shvatio olako, prilično ste se prevarili. To se jasno može vidjeti iz izjava koje su i hrvatsko-američki borac i njegov protivnik dali nakon međusobnog obračuna.

(VIDEO) Pojavila se snimka prvog Miočićevog nastupa nakon UFC-a 226

Jasno je da Miočićnu poraz nije najbolje legao. Uostalom, profesionalci i šampioni poput njega ne vole gubiti niti u ovakvim ekshibicijskim nastupima što ih i čini sportašima kakvi jesu. Bivši UFC prvak je priznao da dobro poznavao pravila što je u konačnici dovelo do toga da njegov protivnik odnese pobjedu.

“Nisam znao ništa o protivniku, nisam znao previše o pravilima. Očito je da su mu pobjedu donijeli pokušaju da završi meč. Ne znam što bih rekao, nego da je ovo samo moja greška. Slušajte, on je pobijedio i to je jedino što je bitno!”, izjavio je Stipe u kratkom intervjuu koji je objavio urednik novine “The News-Herald” Marko Podolski na svom Twitteru.

“U biti znam koja su pravila. Trebao sam očito biti više aktivan, inače se ne umaram ovako lako. Očito me i adrenalin pojeo ovaj put. Sve zajedno sam zadovoljan, ali sam bio izvan svoje zone konfora”, dodao je vidno razočarani Stipe koji je svu zaradu dao u humanitarne svrhe, za fundaciju “National Fallen Fire Fighters Foundation”.

Isti novinar je intervjuirao i inače policajca Howarda, koji je obračun sa Stipom doživio vrlo emotivno.

“Bio mi je veliki šok (boriti se protiv Miočića). Kada sam ga gledao točno u oči, probio me pogledom kao što ga imaju mnogi veliki borci. Gledao je mene, kao što gleda svoje protivnike. Bilo je vrlo napeto”, priznao je Howard kojem je ovo drugi nastup za “Fight 2 Win” promociju.

“Također je krenuo od početka vrlo tvrdo. Bila je ovo velika prilika za mene, radi se o čovjeku s tolikim iskustvom. Stipe je tako velik sportaš i tako velik prvak. Ovo je velika šansa za mene”, zaključio je Howard.

Stipu u MMA akciji nismo vidjeli još od UFC-a 226 kada ga je nokautirao Daniel Cormier i uzeo mu pojas prvaka u teškoj kategoriji. “Vatrogasac” od tada javno i prilično glasno agitira za revanš s DC-jem, koji bi se možda mogao dogoditi krajem ljeta ili početkom jeseni. No, za sada nema nikakvih službenih potvrda da će to zaista tako i biti.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI