(VIDEO) Potez dana: Veličanstvena ljepota grapplinga Craiga Jonesa

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 04.12.2018 13:10h Autor:

Craig Jones

Za današnji potez dana otići ćemo malo iz udaračkog borilačkog sporta u onaj borbe u parteru. Riječ je o meču iz veljače ove godine, u kojem je Craig Jones postao Polaris prvak srednje kategorije.

Craig Jones u vrlo kratkom je vremenu postao prava grappling zvijezda. Kako je ovaj Australac sam naveo, od veljače 2017. godine, kada nije uspio dobiti mjesto na uvodnim borbama Polarisa, došao je do toga da se u veljači ove godine borio za Polarisovu titulu srednje kategorije. Osim toga, nastupao je za Polarisov tim na oba Quintet turnira na kojima su nastupili, na prvom ih čak odvevši do pobjede.

Ovdje ćemo se vratiti na spomenuti meč za Polarisovu titulu srednje kategorije, koji je odradio u veljači, gdje mu je protivnik bio Jake Shields. Jedan od najiskusnijih američkih grapplera trebao je biti pravi ispit za ovog mladića, no on je odradio posao više nego briljantno. Zapravo, za pobjedu polugom na nozi, Jonesu je trebalo tek nešto više od minute.

Tako je Jones uzeo pojas, a prvu priliku braniti ga imati će vikenda ispred nas, kada se na Polaris 8 eventu bori protiv Keenana Corneliusa.

Craig Jones svakako je, uz Gordana Ryana, trenutno najzanimljivije ime svjetske grappling scene i nema nikakve sumnje kako bi njih dvojica trebali vladati u narednim godinama, ukoliko dovoljno dugo ostanu samo u parteraškim disciplinama. Nadamo se uskoro i njihovom idućem međusobnom ogledu, nakon što je prošli ponudio pravi spektakl, no u međuvremenu ćemo uživati u onome što će se ponuditi u subotu.

Do tada, pogledajte spomenuti meč protiv Jakea Shieldsa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI