(VIDEO) Najbolji trenuci subotnjeg Bellatora uz Lovatovu detronizaciju Mouasija

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 24.06.2019 10:33h Autor:

Mousasi vs. Lovato

Druga najveća svjetska MMA promocija u subotu je održala priredbu u Londonu, zapravo nešto što su oni prikazali kao dvije odvojene priredbe, Bellator 223 i Bellator London. Ono što je važnije od toga je da smo mogli vidjeti pregršt sjajnih borbi i dobre akcije, ali i poraz najveće Bellatorove zvijezde, Gegarda Mousasija.

Bellator 223 program bio je predvođen borbom Paula Daleya i Ericka Silve, a ova dva bivša UFC “contendera” odradili su otvoren okršaj u svakom smislu. Udarci su sijevali na sve strane i potvrdilo se zašto su ova dva borca toliko popularni. Sunaslovna borba ovog dijela priredbe bila je ona u kojoj je James Gallagher uspio odgovoriti na test koji mu je pružio Jeremiah Labiano. Mladi Irac došao je do pobjede jednoglasnom sudačkom odlukom. Publika u Londonu vidjela je i novu pobjedu Denise Kielholtz, kickboxing superzvijezde koja nastavlja napredovati u MMA-u, četvrtu pobjedu u nizu za Charliea Warda iz SBG tima, kao i novi trijumf nove zvijezde promocije, Fabiana Edwardsa. Radi se o bratu UFC-ove britanske zvijezde, Leona Edwardsa.

Onaj ipak uzbudljiviji dio sadržavao je tri borbe i ponio je naziv Bellator London. Razlika je bila u tome što se prvi program u Americi prikazivao uživo, dok je ovaj dio išao u “prime timeu” kao snimka. Njega je otvorila pobjeda britanske “reality” zvijezde Aarona Chalmersa, nakon toga je uslijedila borba legende Melvina Manhoefa i Kenta Kaupinnena, da bi sve završili Rafael Lovato i Gegard Mousasi. Bila je to borba u kojoj je Lovato prve dvije runde uspio odraditi ono što radi najbolje te je kontrolirao Mousasija na podu. Treću rundu se prvak vratio, a četvrtu je uzeo dominantno da nitko ne bi mogao prigovoriti da su sva tri suca presudila 10:8. Očekivalo se kako će Mousasi samo nastaviti u tom ritmu, no Lovato u petoj rundi ponovno dolazi do rušenja i kontrole. Tako je uspio napraviti veliko iznenađenje, oduzeti Gegardu Mousasiju pojas Bellatorovog prvaka. Ipak, ostati će dojam kako je četvrta runda trebala biti 10:8, čime bi borba bila neodlučena i pojas bi ostao kod Mousasija. Pogledajte najbolje inserte iz svih glavnih borbi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI