(VIDEO) Jeste li čuli za MMA ligu u donjem rublju? Ona postoji i odradili su već 26 evenata!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 15.04.2019 18:46h Autor:

Lingerie Fighting Championships

Predstavljamo vam Lingerie Fighting Championship. U pitanju je borilačka promocija se sjedištem u Las Vegasu, koju je njen vlasnik najbolje opisao jednom rečenicom. Malo MMA-a, malo hrvanja i malo odjeće. Oni su odradili već 26 borilačkih priredbi.

Amerika je obećana zemlja za razne ideje i poslovne pothvate. Tamo posebno vrijedi pravilo kako sex prodaje sve. Također, MMA je jedan od najpopularnijih sportova. Prije nekoliko godina, jedna ekipa došla je na ideju to dvoje spojiti. Tako je u Las Vegasu nastao Lingerie Fighting Championship (LFC). U pitanju je borilačka promocija koja se prošlog tjedna vratila nakon što godinu dana nisu održali niti jednu svoju priredbu.

Ukratko, LFC je promocija koju je najbolje opisao njen predsjednik, Shaun Donnely u intervjuu koji je prije godine dao za MMA Weekly:

“Naš slogan je ‘malo MMA-a, malo hrvanja i malo odjeće’ i to jako precizno opisuje show koji nudimo. Naše borbe kombinacija su pravog MMA-a i pravog hrvanja. Neki ljudi nas vežu uz profesionalno hrvanje jer veliki broj naših borkinja dolazi iz njega, no kod nas je u pitanju prava borba bez scenarijem određenih rezultata.”

Pravila promocije su zapravo jednostavna. Zamislite MMA u kojem su zabranjeni udarci koljenima i laktovima, kao i udarci u lice. Razlog za ovo posljednje također je vrlo jednostavan. Mnoge od ovih djevojka inače rade kao modeli pa nije poželjno primati štetu na licu. No, to ne znači da u borbama ne bude i krvi.

Kao što smo naveli, prošlog tjedna LFC je odradio svoj prvi event nakon godinu dana, a na program se nalazilo pet borbi. Nešto više o tome možete saznati na njihovim službenim web stranicama. Tamo možete pogledati informacije o njihovim prijašnjih eventima, ali i o svim borkinjama na rosteru.

Inače, sve borkinje iza sebe imaju sportsku pozadinu. Tako se tamo nalazi bivša olimpijska gimnastičarka, uspješne atletičarke, prvakinja u body buildingu te nekoliko zvijezda sveučilišnog sporta. Jedno zanimljivo ime među njima je Danielle St-Pierre, rođakinja Georgesa St-Pierrea. Na LFC 24 eventu su nastupile i dvije borkinje iz Hrvatske. U pitanju su Riječanka Maya Veljković i Zagrepčanka Violeta Sunić. Borbe su sve popularnije, PPV se sve više prodaje, a za komentatorskim pultom sjedi John Morgan, jedan od najpoznatijih svjetskih MMA novinara.

Da bismo vas bolje upoznali s ovom promocijom, ispod teksta smo podijelili nekoliko videa na kojima možete vidjeti borbe, dok su posljednja dva posvećena trenutnoj prvakinji Roxy Michaels. Ukoliko vas zanima više materijala, LFC ima itekako sadržajan Youtube kanal. Uživajte!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI