(VIDEO) Invicta dobila novu prvakinju kroz fantastičan turnir osam borkinja

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 04.05.2019 11:08h Autor:

Curran vs. Van Burrn

Brianna Van Buren nova je Invicta prvakinja slamka kategorije, nakon što je dominantno savladala tri protivnice u jednoj večeri. Do finala turnira osam borkinja došla je bivša članica UFC-a, Kailin Curran, no preko nove prvakinje nije mogla.

Nakon problema koje su imali na vaganju, gdje su morali u posljednji trenutak promijeniti čak dvije sudionice turnira, iz Invicte mogu biti itekako zadovoljni time kako je isti prošao. Osam borkinja ušlo je u turnir s ciljem dolaska do pojasa, a na kraju on pripada 25-godišnjoj Briani Van Buren, koja je dominantno savladala sve tri protivnice.

Četvrtfinale je donijelo borbe na jednu rundu, što bi značilo da su borkinje od početka morale krenuti na pobjedu. Već prvi duel donio je sjajnih pet minuta između Kailin Curran i Sunne Davidsdottir. Islanđanka je ušla maksimalno otvoreno, no iskustvo Curran se ipak pokazalo presudnim i ona je podijeljenom odlukom našla svoje mjesto u polufinalu. Iduća polufinalistica došla je iz duela dvije borkinje koje su također pristigle iz UFC-a. Juliana Lima uspjela je odgovoriti na hrvanje Danielle Taylor te je tako našla svoje mjesto u idućem krugu.

Brianna Van Buren je svoju prvu borbu završila polugom na ruci Manjit Kolekar, dok je posljednja polufinalistica postala Sharon Jacobson, koja je uvjerljivo uzela rundu protiv Amber Brown.

Prvo polufinale donijelo je još jednu dominantnu predstavu nove prvakinje. Juliana Lima nije mogla odgovoriti na pritisak i tempo koji je Van Buren postavila. Tako je Brianna doslovno bez pravog primljenog udarca došla do prilike da još jednim pravim nastupom osvoji pojas. U finalu joj se pridružila Curran, također čistom sudačkom odlukom.

Nova prvakinja u finalu je pokazala koliko je njena energija bila presudna i koliki je problem predstavljala svim protivnicama u ovom turniru. Osim toga, hrvanje joj je bilo na višoj razini od sve tri djevojke s kojima se susrela. Curran je odradila izuzetno srčano finale, ali Van Buren je u svakom trenutku pravilno pogodila priliku za rušenje, a onda na podu radila dovoljno da borbu tamo i zadrži. Pobjeda nove prvakinje došla je pred kraj druge runde, kad je Curran pokušala pronaći šansu za izlazak iz nepovoljne pozicije, ali je ostavila vrat i završila u gušenju na koje joj je jedini izbor bio tapkati. Tako je Invicta dobila novu prvakinju, Briannu Van Buren, koja je do toga došla puno uvjerljivije nego se očekivalo, posebno jer nije bila u krugu onih glavnih favorita.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI