(VIDEO) Gordon Ryan pokazao šamarčine kakve mu je zadavala BJJ legenda

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 20.12.2018 10:56h Autor:

Abreu vs. Ryan

Prije nekoliko dana pisali smo o dominantnom nastupu Gordona Ryana na IBJJF svjetskom No-Gi prvenstvu, gdje smo spomenuli i prljave poteze legendarnog Roberta “Cyborg” Abreua. Sada je Gordon to podijelio na svom Instagramu putem videa.

U pitanju je bio finalni meč kategorije preko 97 kilograma, gdje se Ryan susreo s peterostrukim svjetskim IBJJF prvakom te osvajačem ADCC-a 2013. godine, Robertom Abreuom. Borac poznat pod nadimkom Cyborg je ranije imao neke podcjenjivačke izjave prema Ryanu, ovaj mu nije ostao dužan, tako da je njihov meč donosio podosta tenzija. Njima je poklekao 38-godišnji Brazilac, koji nije mogao ostati sabran pokraj dominacije 15 godina mlađeg protivnika.

Sve je zapravo počelo time kada se Abreu nije htio rukovati s Ryanom, a onda je još tijekom meča dobio dva negativna boda zbog neaktivnosti. Ryan je na sve uspješno odgovarao, ne skidajući osmijeh s lica, a onda je Brazilcu “pukao film” te je tijekom hvatanja protivnika zapravo udarao šamare. Sudac je prvobitno upozorio, nakon toga nije primijetio, no kod posljednjeg udarca je reagirao tako da je Abreu diskvalificiran. I to ne samo iz ovog meča, nego i iz cijelog turnira, što bi značilo da nije osvojio niti srebrnu medalje, koju bi inače kao poraženi finalist ponio kući.

Gordon Ryan je video s tim potezima objavio na svom profilu, a nije mogao da ne uputi još jednu provokaciju prema svom protivniku. Ryan je inače nemilosrdan prema brazilskim kolegama, koji su bili izuzetno podcjenjivački nastrojeni prema njemu kada se tek pojavio i dominirao na EBI turnirima. Nakon što je jednaku dominaciju Gordon nastavio i nad njima, počeo ih je podbadati putem Instagrama, što ove svakako još više boli.

“Nije me zasmetalo. Tom DeBlass me je prošlih sedam godina šamarao puno jače. Osim toga, čujem da Eddie Bravo i Victor Avila traže borce za combat jiu-jitsu. Možda se Cyborg želi prijaviti. Ja sam već tamo”, napisao je Gordon.

Ispod teksta možete pogledati kako je to izgledalo. Što se tiče spomenutog combat jiu-jitsua, u pitanju je event dogovoren za 22. veljače, a Ryan je tamo ugovorio meč protiv Fabricia Werduma.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI