(VIDEO) Cosmo Alexandre: Bio sam tužan kad sam vidio što sam napravio Northcuttu, ne želim to nikome

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 24.05.2019 14:23h Autor:

Northcutt vs. Alexandre

Cosmo Alexandre otkrio je kako nije sretan završnim ishodom borbe protiv Sagea Northcutta. Rekao je kako je on prije svega sportaš i da ne voli vidjeti ozljede niti kod jednog borca. Posebno mu je bilo teško jer je tešku ozljedu Northcutta uzrokovao upravo on.

Borba Cosma Alexandrea i Sage Northcutta obilježila je prošlotjedni event ONE Championship promocije. Brutalni nokaut Aleandrea bio je ono što su svi vodeći borilački mediji stavili na svoje naslovnice, a epilog je poprilično gadan. Sage Northcutt doživio je tešku ozljedu i završio je devet sati na operacijskom stolu. Takav ishod loše je djelovao na njegovog protivnika, koji je priznao kako je bio tužan i da ovu pobjedu nije zbog toga proslavio na način kao što bi neke ranije. Svoje dojmove iznio je u razgovoru za MMA Fighting.

“Kad je borba završila i kad se ustao, lice mu je već bilo oteklo, a to je nešto neuobičajeno. Imao sam osjećaj da nije sve u redu. Nakon što sam napustio ring sam otišao kod doktora, a Sage je bio u drugoj prostoriji. Odlučio sam da neću ići tamo jer se oko njega okupilo puno ljudi. Kad su donijeli nosila, znao sam da se dogodilo nešto ozbiljno. Idućeg sam dana saznao da je imao dugu operaciju. Mrzim takve stvari, ja sam tu da odradim svoj posao, uđem u ring i pobijedim. Znam kako je uvijek moguće da se netko ozlijedi, no nisam očekivao išta ovako ozbiljno. Bio sam jako tužan jer ovo je i njegov posao, nešto od čega živi. Ne želim tako nešto nikome na svijetu”, ispričao je Cosmo, sportaš čija karijera traje već gotovo 20 godina i pod čijim su udarcima padali mnogi veliki borci.

Ono što ga je naljutilo bile su reakcije fanova nakon borbe. Osim pohvala na njegov nastup, vidio je i jako puno ružnih komentara upućenih Sageu. Fanovi su doslovni likovali zbog toga što se dogodilo.

“Kad sam se vratio u hotel, vidio sam veliki broj poruka, ljudi su govorili ružno o njemu. Ne razumijem zašto to rade, ne mogu vjerovati da prema njemu postoji tolika mržnja. Možda zbog toga što dobro izgleda, što je model? Jednostavno ne razumijem i to mi se ne sviđa. Zamolio sam ljude da me prestanu označavati na takve objave”, rekao je Brazilac koji se nada da sve može ostati unutar granica sporta.

U borbi se tako dogodilo ono što je Cosmo najavljivao. Čim su ga ugovorili protiv Sagea, rekao je da ne vidi veliku prijetnju. Mnogi su to prokomentirali kao arogantni pristup, ali na kraju je Alexandre bio u pravu.

“Amerikanci su mi govorili kako je on opak tip, a ja sam samo pitao koga je to do sada pobijedio. Nisam bio arogantan, samo sam postavio iskreno pitanje. Želio sam znati što je do sada osvojio, a realno nije osvojio ništa vrijedno spomena”, rekao je i onda još kratko prokomentirao samo trajanje borbe:

“Mislio sam da će trajati dulje, ali nisam razmišljao o faktoru malih rukavica. Ipak sam većinu karijere nastupao u rukavicama od osam ili deset unci i nije mi prolazilo kroz glavu kako je s MMA rukavicama dovoljan samo jedan precizno pogođen udarac i protivnik ide na pod.”

37-godišnji Cosmo najavio je kako namjerava ostati u ONE-u do kraja karijere. Što se tiče discipline u kojoj će nastupati, rekao je da mu nije bitno. MMA, kickboxing ili muay thai, dok je dobra ponuda, ovaj ratnik spreman je na sve.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI