(VIDEO) Čelnik Bellatora: “Wanderlei se ne može više boriti, ako ima probleme s glavom!”

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 15.02.2019 09:53h Autor:

Wanderlei Silva

Čelnik Bellatora Scott Coker je komentirao nedavne izjave legendarnog Wanderleija Silve, koji je ustvrdio da osjeća neugodne posljedice dugogodišnje karijere i da ima čak 8 od 10 simptoma oštećenja mozga.

Coker ispred sebe ima dvostruki Bellatorov vikend. Najprije Bellator 215, koji je na rasporedu noćas, a onda i Bellator 216, koji ćemo pratiti dan kasnije.

“Naš cilj je prije svega sigurnost naših boraca”, izjavio je Coker za MMAFighting te je dodao:

“Ako je netko trajno ozlijeđen ili ima probleme s glavom, nećemo ga sigurno gurnuti u kavez ponovno. To nema nikakvog smisla. Ako Wanderlei želi ponovno odraditi neki dvoboj, mora prvo dobiti odobrenje klinike u Clevelandu. Poslat ćemo ga tamo i pobrinut ćemo se da je sve u redu s njim.”

Silva progovorio po posljedicama duge karijere: “Imam 8 od 10 simptoma oštećenja mozga!”

Podsjećamo kako je legendarni “Ubojica sjekirom” nedavno u jednom intervjuu otkrio kako muku muči s posljedicama 23 godina duge karijere.

“Bio sam na pregledu za glavu i od deset simptoma koje su tražili, ja imam osam. Naprimjer: promjene raspoloženja, zaboravljanje stvari, problemi sa spavanjem…Što sam više udaraca primao, manje sam ih mogao podnositi. Manje sam mogao provesti u ringu podnoseći te udarce na nogama. Vjerujem da i na treninzima treba ići lakše, treba se naporno i tvrdo sparirati, ali to ne može biti svaki dan. Ovo je poruka onima koji imaju mlade borce.”, objasnio je “Ubojica sjekirom”.

“Ja sam prije svega veliki fan Wanderleija Silve. Što on može raditi osim ovoga? On je legenda. On ne treba više borbe da bi zadržao svoju ostavštinu. On se bori jer se želi boriti. Ali, ako ima ozbiljne probleme, trebao bi se njima posvetiti. Jer borbu s takvim problemima jednostavno ne možemo podržati”, zaključio je Scott Coker.

I Komisija u Kaliforniji je najavila da će provesti sva testiranja glave u slučaju Wanderleija Silve s obzirom na recentne izjave koje je dao za brazilske medije. Prije nego što dobije dozvolu za natjecanje, morat će proći sve testove i dokazati da je potpuno zdrav.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI