(VIDEO) Carvalho pao vagu za borbu protiv Machide, ostatak Bellatora 213 točan

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 15.12.2018 12:51h Autor:

Machida vs. Carvalho

Bellator je jučer na Havajima odradio svoj 212. event, a danas je već vrijeme za 213. I to na istom mjestu, nakon što je relativno uspješno odrađeno vaganje. Uspješne na njemu bile su sudionice glavne borbe, u kojoj je ulog pojas prvakinje muha kategorije, no mali problem se pojavio u sunaslovnoj borbi, gdje je Rafael Carvalho bio 200 grama pretežak za borbu protiv Lyota Machide.

Glavna borba eventa donosi obranu titule prvakinje, koja se nalazi kod lokalne borkinje i velike zvijezde, Ilime-Lei MacFarlane. Ona je za svoju borbu protiv Valerie Letourneau bila točno na granici, dok je izazivačica bila čak 300 grama ispod nje. To je samo znak kako nije imala problema sa skidanjem te da bi trebala biti potpuno spremna. Nakon što nije imala uspjeha u pokušaju osvajanja UFC titule u nižoj kategoriji, sada će pokušati postati Bellatorova prvakinja.

Sunaslovna borba po mnogima je i zanimljivija od glavne, ponajviše zbog toga što će debi nastup u Bellatoru odraditi Lyoto Machida. Bivši UFC-ov prvak tražiti će pobjedu protiv svog sunarodnjaka Rafaela Carvalha, koji je u svojoj posljednjoj borbi ostao bez Bellatorove titule, porazom od Gegarda Mousasija. Bilo je to u svibnju, sada će tražiti pobjedu za možebitno osiguranje revanša. Inače, svibanjski poraz od Mousasija bio mu je prvi nakon niza od 15 pobjeda.

Na programu se nalazi i nova borba Bellatorovog turnira velter kategorije, u kojoj se sastaju Ed Ruth i Neiman Gracie. Izravni duel odraditi će i dva bivša prvaka poluteške kategorije. Muhammad Lawal, koji je držao titulu u Strikeforceu te bivši Bellatorov prvak, Liam McGeary. Glavni program otvoriti će borbu u kojoj nastupaju havajski borac Kona Oliveira i Nainoa Dung.

Bellator 213 – Rezultati vaganja glavnog programa (u lbs)

Ilima-Lei Macfarlane (125) vs. Valerie Letourneau (124.4)
Lyoto Machida (185.9) vs. Rafael Carvalho (186.5*)
Neiman Gracie (168.8) vs. Ed Ruth (169.3)
Muhammad Lawal (203.8) vs. Liam McGeary (203.4)
Kona Oliveira (153.7) vs. Nainoa Dung (153.3)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI