(VIDEO) Bellator 220: MacDonald obranio naslov kontroverznim rezultatom, Macfarlane slavila liječničkim prekidom nakon krvavog lakta

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 28.04.2019 11:02h Autor:

Bellator 220

Rory MacDonald je obranio svoju velter titulu na Bellator 220 priredbi u San Joseu, ali je to učinio na način koji nitko nije očekivao. Nakon pet rundi borbe s Jonom Fitchem većinskom odlukom sudaca borba je završila neriješeno (majority draw).

Jedan sudac bodovao je meč 48-46 za bivšeg WSOF prvaka Fitcha dok su ostala dva dali izjednačenu ocjenu 47-47. Budući da nije bilo pobjednika MacDonald je zadržao pojas i prošao u polufinale velter turnira gdje će mu protivnik biti Neiman Gracie.

MacDonald nije mogao zaustaviti Fitcheva rušenja i velik dio borbe proveo je na leđima. S druge strane Fitch je imao kontrolu, ali nije napravio previše štete. U četvrtoj rundi prvak je pogodio dobrim laktom i “high kickom” kojim je ozlijedio Fitcha, ali ovaj je ponovno uspio osigurati rušenje. U petoj je MacDonald imao pokušaj trokut gušenja, ali i ta runda je  završila s Fitchem u gornjoj poziciji no bez da je puno napravio.

U drugoj glavnoj borbi večeri Ilima-Lei Macfarlane obranila je svoju muha titulu protiv Vete Arteage. Izazivačica je pružila tešku borbu prvakinji, ali u trećoj rundi Macfarlane je pogodila velikim laktom koji je napravio posjekotinu na glavi Arteage i zbog krvarenja liječnik je odlučio prekinuti meč.

Bivši UFC prvak lake kategorije Benson Henderson upisao je treću pobjede u nizu izborivši podijeljenu odluku protiv Adama Piccolottija.

U poluteškoj kategoriji bivši prvaci Phil Davis i Liam McGeary odradili su revanš svoje borbe iz 2016. Kao i  prvom meču slavio je Davis, ali ovaj put puno uvjerljivije. U trećoj rundi Davis je udarcem uspio slomiti McGearyju čeljust i nakon što ga je s leđa primio za glavu u pokušaju da dođe do gušenja McGeary je u bolu brzo predao meč.

Bellator 220

Rory MacDonald (c) vs. Jon Fitch, neriješeno (većinska odluka) (46-48, 47-47, 47-47)
Ilima-Lei Macfarlane (c) def. Veta Arteaga TKO (liječnički prekid) 3. runda 1:50
Benson Henderson def. Adam Piccolotti, podijeljena sudačka odluka (29-28, 28-29, 29-28)
Phil Davis def. Liam McGeary TKO, 3. runda 4:11
Gaston Bolanos def. Nathan Stolen, KO, 1. runda 2:21

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI