(VIDEO) Bellator 214 Countdown (1): Fedor na korak od američke besmrtnosti!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 12.01.2019 10:39h Autor:

Ryan Bader i Fedor Emelianenko

 Još dva tjedna ostalo je do finalne borbe Bellatorovog teškaškog Grand Prixa te su krenule prve prave najave. Pred vama je tako premijerna epizoda “Bellator 214 Countdowna”, koja se tiče upravo glavne borbe njihovog prvog ovogodišnjeg eventa, odnosno spomenutog turnirskog finala.

Za razliku od UFC-a, koji sa svojim Countdown najavama izlazi tjedan dana prije eventa kojeg se one tiču, Bellator je već ustalio praksu da to radi dva tjedna ranije. Isto tako, Bellator to odradi kroz dvije ili tri epizode, pokušavajući na taj način fanove držati zainteresiranima sve do održavanja eventa. Za ovaj ne mislimo kako bi pravim fanovima trebalo dodatnog nabrijavanja, no svakako se veselimo ovakvim uradcima, kroz koje si možemo približiti borce i njihov život.

Fedor Emelianenko i Ryan Bader boriti će se 26. siječnja te će se time vjerojatno zatvoriti do sada najzanimljivije poglavlje u povijesti Bellatora. Druga najveća svjetska promocija dala je šansu Fedoru da kroz ovaj turnir pokuša isprati gorak okus dosadašnjih američkih rezultata i on je to iskoristio. No, preostaje mu još jedan korak da mirno može otići u konačnu borilačku mirovinu. I taj korak u ovom trenutku djeluje ogroman.

Ryan Bader trenutno se nalazi u najboljem razdoblju svoje karijere, dojam je da je sve svoje borilačke nedostatke uspio popraviti, a ono što mu je bilo odlično, kao da je dodatno poboljšao. Kao teškaš izgleda posebno dobro i čvrsto, što je potvrdio dvjema sigurnim pobjedama u dosadašnjem tijeku turnira. Takav Bader težak je protivnik svakome i teško je ikoga protiv njega staviti u poziciju favorita. Fedor više nije brz i eksplozivan kao nekada, no kvaliteta je i dalje tu, borilački procesor u njegovoj glavi i dalje kao da radi besprijekorno. Tu će Rus tražiti svoju priliku, jer je svjestan da po fizičkim atributima ne može parirati svom protivniku. No, bilo je takvih i kada se nalazi u svom “primeu” pa je kroz iste na kraju prolazio.

Ispod teksta nalazi se spomenuta prva epizoda Countdownu, koja je posvećena pripremama boraca i njihovim razmišljanjima. Kako o borbi, tako i svemu što ide uz nju, obojica imaju sve posloženo i samo će biti potrebno to ubaciti u borbu. Borbu koju jedva čekamo.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI