(VIDEO) 20-godišnji Christian Lee nokautirao velikog Aokija i došao do ONE titule

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 17.05.2019 18:47h Autor:

Lee vs. Aoki

20-godišnji američko-singapurski borac, Christian Lee, postao je prvak lake kategorije ONE Championshipa. On je u drugoj rundi glavne borbe “Enter the Dragon” eventa nokautirao sada već legendarnog Shinyu Aokija.

36-godišnji Aoki (43-9) odlučio je titulu braniti samo mjesec i pol dana nakon što ju je protiv Eduarda Folayanga osvojio, odnosno vratio u svoje vlasništvo. Za protivnika je imao jednog od najtalentiranijih boraca Azije, Christiana Leea (12-3). Radi se o dvije godine mlađem bratu Angele Lee, prvakinje atom kategorije i najveće ženske zvijezde u promociji.

Aoki je bio veliki favorit, a zašto je to tako potvrdio je prvu rundu. Vrlo brzo u njoj je došao do rušenja, a onda je i krenuo raditi na nekoj završnici. U jednom trenutku hvata čvrstu polugu na ruku i činilo se da je gotovo. No, Lee je uspio stisnuti zube i izdržati, a na kraju se izvući iz zahvata koji bi kod većine drugih protivnika značio kraj. Spomenutu polugu na ruku možete vidjeti u videu.

Izdržao je tako Lee do kraja runde, a onda je u drugu ušao odlučnije. Znao je da mora nešto napraviti prije nego Aoki odvede borbu na pod, gdje se najbolje snalazi. I to je uspio već u prvoj minuti runde. Obranio je rušenje odmah na početku, da bi onda napao Japanca koji je pokušavao eskivirati, no zadnji direkt precizno sjeda, a na njega odmah Lee veže i prednji direkt. Udarac koji je završio borbu bio je još jedan prednji direkt točno u bradu, nakon kojeg Aoki pada na leđa i borba je brzo bila gotova.

Dojam je da ovo nisu bili jaki udarci, no Aokija je ponovno izdala brada koja mu niti u najvažnijim trenucima karijere, onima kad je trebao napraviti iskorak prema samom svjetskom vrhu, nije bila saveznik. Nokautiran je već po sedmi put u karijeri. Žalit će vjerojatno što polugu na ruci iz prve runde nije uspio stisnuti još jače, no ne može ništa oduzeti mladom novom prvaku. On je pokazao svoju snagu volje i kvalitetu, izvukao se iz teških problema, a onda je na kraju uspio doći do pobjede i postati najmlađi ONE prvak. Taj naziv također nosi i njegova sestra Angela, a njih dvoje su prvi brat i sestra u povijesti MMA-a s titulama neke elitne promocije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI