Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Veliki uspjeh Fedora: MMA je u Rusiji službeno postao sport! | Fight Site

Veliki uspjeh Fedora: MMA je u Rusiji službeno postao sport!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 26.09.2012 14:32h Autor:

Fedor Emelianenko

Ministarstvo sporta Ruske Federacije objavilo je veliku vijest za cijeli MMA svijet. Od današnjeg dana MMA je u Rusiji službeno priznat kao sport.

Fedor Emelianenko nedavno je objavio kako će preuzeti čelo organizacije koja bi trebala brinuti o promociji MMA u cijeloj Rusiji, a od danas ista ta organizacija dobila je i službeno ovlaštenje od tamošnjeg Ministarstva sporta kao vrhovni organ za tu borilačku disciplinu.

Fedor i Vadim Finkelstein od danas su tako i službeno prvi ljudi ruskog MMA svijeta te će njihova organizacija nadgledati organiziranje svih događa u Rusiji te brinuti o borcima. Veliki je ovo dan za MMA diljem svijeta, a ne samo u Rusiji, s obzirom da je to borilačka disciplina koja je malo gdje službeno priznata kao sport.

Takav rasplet očito se i očekivao te je sve spremno da se prvo službeno MMA prvenstvo Rusije održi već ovog vikenda.

Nažalost, MMA trenutno ni u Hrvatskoj nije službeno od strane države priznat kao sport, pa je poznata i priča o Mirku Filipoviću koji u dane svojih najvećih MMA uspjeha nije mogao od državne uprave dobiti potvrdu da je sportaš. Kada ćemo u Hrvatskoj dočekati dan da MMA bude službeno priznat kao sport, zaista je nemoguće predvidjeti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI