Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Veliki preokret u ONE Champioshipu: Borac prvo slavljen, a onda diskvalificiran zbog supleksa (VIDEO) | Fight Site

Veliki preokret u ONE Champioshipu: Borac prvo slavljen, a onda diskvalificiran zbog supleksa (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 26.03.2018 11:56h Autor:

Screenshot

Proteklog vikenda se u Bankoku (Tajland) održala nova priredbe ONE Championshipa “kodnog” naziva “Iron Will”. Jedan od najzanimljivijih dvoboja i onaj koji je svakako izazvao najviše reakcija javnosti je bio onaj između Kristade Kongsrichaija i Robina Catalana.

Nakon što je Kongsrichai doslovno zakucao u pod svog protivnika u prvoj rundi, Catalan se ozlijedio prilikom pada te je nakon spektakularnog “slama” morao predati meč. Originalno službeni rezultat je glasio kako je Kongsrichai slavio tehničkim nokautom nakon 1:40 u prvoj rundi. No, naknandno je došlo do velikog preokreta. Sudačka komisija koja je nadgledala priredbu je pregledala snimku te su odlučili preinačiti rezultat. Umjesto pobjede Kongsrichai, on je diskvalificiran radi ilegalnog poteza. O čemu se točno radi? Situaciju je objasnio vlasnik ONE Championshipa Chatri Sityodtong objavnom na društvenim mrežama.

“Nažalost, s ove priredbe imamo i nekoliko loših vijesti. I dok sam ja veliki fan Kristade Kongsrichaija i njegovog nevjerojatnog atleticizma, boba protiv Robina Catalana je sada preinačena u “Diskvalifikaciju”. Nakon što smo pažljivo pregledali video snimku iz raznih kuteva, zajljučeno je da se radilo o potezu koji je ilegalan – supleksu. Na ONE Championship priredbama bilo kakav oblik supleksa je nedozvoljen i mora rezultirati automatskom diskvalifikacijom. Robin Catalan je sada pobjednik ovog meča i zaradit će svoj bonus za pobjedu. Također će se meč bilježiti kao poraz diskvalifikacijom za Kristadu Kongsrichaija. Kao bivšem sportašu mi je jasno da nitko ne želi izgubiti diskfalifikacijom, ali ono što morate razumijeti da je meni, mojim ljudima i službenicima sigurnost boraca na prvom mjestu”, napisao je Sityodtong nakon priredbe.

Vlasnik azijske promocije je i dodao:

“Moje putovanje s ONE Championshipom je za sada prepuno uspona i padova, ali budite sigurni da neću biti miran dok ONE ne postane jedna od najvećih sportskih organizacija na svijetu.”

ONE Championship je svakako svjetski predvodnik kada govorimo o sigurnosti boraca i brizi za njih. Naime, ovo je prva velika borilačka promocija koja je uvela sofisticirani način nadgledanja boraca kada govorimo o skidanju kilograma za službeno vaganje. No, malo tko je bio upoznat s podatkom da su prema pravilima ove azijske organizacije zabranjena supleks bacanja. Čak niti sudac u borilištu koji je prvotno registrirao meč kao TKO. Upravo zato je promjena rezultata izazvala toliko reakcija u borilačkoj javnosti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI