Veliki šok na ONE FC-u: Arlovski ostao bez pobjede, nije imao dozvolu za “soccer kick”!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 01.09.2012 04:07h Autor:

Sylvia VS Arlovski

 

Azijska organizacija ONE FC organizirala je sjajnu priredbu na kojoj su najviše pažnje privukli Andrei Arlovski i Tim Sylvia, a meč je na iznenađenje cijelog svijeta završio bez pobjednika zbog zaista neobičnih pravila o korištenju tzv. soccer kicka.

ONE FC organizacija napokon je održala svoju petu po redu priredbu koja je bila iznimno iščekivana u MMA svijetu prvenstveno iz dva razloga. Prvi je razlog što se radi o organizaciji koja se smatra trenutno najjačom u Aziji, a drugi je četvrti po redu okršaj između Andreija Arlovskog i Tima Sylvie.

U njihovom prvom međusobnom meču prije sedam godina pobijedio je Arlovski, da bi mu Sylvia godinu dana kasnije preoteo titulu prvaka UFC-a u teškoj kategoriji, a onda odmah u idućem meču ga još jednom pobijedio.

Ovog puta je Arlovski bio znatno bolji, dominirao je tijekom većeg dijela borbe i vrlo bi vjerojatno stigao do pobjede da se nije dogodila jedna iznimno sporna situacija zbog koje je meč prekinut. Naime, Sylvia se našao na podu te ga je Arlovski odlučio udariti nogom u glavu (tzv. soccer kick), što je u ONE FC-u dozvoljeno, ali tek nakon što sudac u kavezu to odobri. Čini se da Arlovski nije pričekao na "mig" suca pa se sam odlučio na udarac te je borba nakon toga prekinuta. Meč je zbog toga proglašen kao No-Contest jer Tim više nije bio u stanju nastaviti meč.

Od ostalih borbi vrijedi izdvojiti da je bivši UFC-ovac, Jens Pulver, koji je u svojoj karijeri jednom pobijedio i BJ Penna, doživio novi poraz. Ovog puta ga je tehničkim nokautom svladao Eric Kelly. Bibiano Fernandes do pobjede je došao jednoglasnom sudačkom odlukom, dok je Rolles Gracie u trećoj rundi ugušio Tonnyja Bonella.

Snimku priredbe uskoro ćete moći pogledati na Fight Channelu.


Glavne borbe:

Bibiano Fernandes def. Gustavo Falciroli – 3:0
Eduard Folayang def. Felipe Enomoto – 3:0
Andrei Arlovski VS Tim Sylvia- No Contest
Eric Kelly def. Jens Pulver – TKO, 1:46 R2
Rolles Gracie def. Tony Bonello – gušenje s leđa, 1:33 R3
Jung Hwan Cha def. Igor Gracie – TKO, 1:03 R3
Soo Chul Kim def. Kevin Belingon – 3:0

Uvodne borbe:
Gregor Gracie def. Nicholas Mann – poluga na ruci, 3:28 R1
Phil Baroni def. Rodrigo Ribeiro – TKO, 1:00 R1
Shannon Wiratchai def. Mitch Chilson – KO, 2:02 R2
Honorio Banario def. Andrew Benibe – KO, 3:47 R3

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI