V3 Fights izvještaj iz Karlovca: Ovacije odnio mladi “Zelg” Bilić, Truhan u grču!

Ostale vijesti 11.02.2012 10:40h Autor:

Mihaljević VS Milanović - meč večeri

Sinoć je u karlovačkoj dvorani Mladost premijeru imala nova hrvatska borilačka promocija Veni, Vidi, Vici Fights.

Nažalost tek je malobrojna publika došla pogledati deset profesionalnih mečeva te podržati novu borilačku organizaciju. U publici su viđeni proslavljeni hrvatski boksač Željko Mavrović te naš UFC predstavnik Igor Pokrajac.

U glavnoj borbi večeri mladi hrvatski kick boksing as, Toni Milanović je nakon tri runde prilično kvalitetnog dvoboja odlukom sudaca svladao domaću zvijezdu i borilačkog veterana Igora Mihaljevića. I dok je Splićanin bio dominantan u prvoj rundi, ostatak dvoboja je protekao prilično izjednačeno, a odluka je na koncu zasluženo otišla svjetskom doprvaku koji je nedavno promijenio klub.

U co-main meču večeri, još jedna hrvatska borilačka nada, ovaj put iz MMA domene, Matej Truhan, stigao je do pete profesionalne pobjede u karijeri. Doduše, od Truhana se očekivala uvjerljivija predstava protiv Ante Radmana iz UFK-a Novi Zagreb. Unatoč dominaciji u obje runde, bilo je prilično vidljivo kako Truhan radi u grču kao vjerojatnoj posljedici posljednjeg meča i prvog poraza u karijeri. Taj se grč odrazio i na njegovu fizičku spremu koja je opet “štekala” već nakon uvodnih par minuta dvoboja. Radmanu se, pak,  mora odati priznanje na količini batina koje može primiti i na upornosti da preživi do kraja meča unatoč potpunoj dominaciji svog protivnika koji mu je pola susreta sjedio u mountu. Na kraju je meč otišao do odluke koja je potpuno zasluženo pripala Do Koskeu.

Daleko najjači meč priredbe pružili su mladi Ivan Bilić i bosanskohercegovački borac Muamer Jugović. Zelgov pulen je u drugoj rundi dvoboja spektakularnim kružnim udarcem nogom u jetru nokautirao Jugovića zaradivši pritom ovacije karlovačke publike. No, to nije bio jedini svjetli trenutak ovog K-1 meča. Nakon runde i pol otvorenog “peglanja” s obje strane, Bilić je sjajnim high kickom prvi put svog protivnika poslao na brojanje. Već spomenuti kružni udarac je dovršio posao i donio mu novu pobjedu. S ovako sjajnom tehnikom i očito odličnim vođenjem od strane našeg proslavljenog borca, mladi Bilić je definitivno budućnost hrvatskog kick boksa.

Od ostalih borbi valja izdvojiti uvjerljive pobjede Nevenke Mikulić i Slovenca Same Petjea. Oboje su slavili vrlo uvjerljivo prekidima u prvoj rundi. Mikulić je demolirala srpsku Mađaricu Đenđi Fleis nedajući joj niti gram šanse u tom dvoboju.  Sudac je već u prvoj rundi tri puta morao brojati Fleis što je značilo i kraj dvoboja.

Spomenimo i drugi profesionalni meč mladog “Banovog” borca Antonija Mijatovića od kojeg se mnogo očekuje u budućnosti. Unatoč pobjedi i vidljivom potencijalu, jasno je da Mijatović još uvijek mora dosta raditi kako na tehničkom, tako i na fizičkom planu. U prilog mu ide to što je nastupio u višoj kategoriji protiv fizički jačeg domaćeg borca, Marija Kuzmaka.

Sve u svemu, publika u Karlovcu je mogla pogledati nekoliko jako dobrih dvoboja i prava je šteta što priredbu nije popratilo više gledatelja.

Glavna borba večeri (K-1):

Igor Mihaljević (Shark Gym – Karlovac) VS Toni Milanović (Joker – Split) – Jednoglasna odluka sudaca

Ostale borbe:

(MMA) Matej Truhan (Black Dragon – Zaprešić) VS Anto Radman (UFK Novi Zagreb) – Jednoglasna odluka sudaca

(Profi boks) Gordan Glišić (OFC – Opatija) VS Mugurel Sebe (Rumunjska) – KO, 5. runda

(K-1) Neno Alilović (Shark Gym – Karlovac) VS Uroš Veličevič (Slovenija) – TKO (ozljeda), 1. runda

(K-1) Nevenka Mikulić (Pit 119 – Karlovac) VS Đenđi Fleis (Srbija) – KO, 1. runda

(K-1) Ivan Ivanov (Srbija) VS Samo Petje (Slovenija) – KO, 1. runda

(K-1) Ivan Bilić (InCage – Pula) VS Muamer Jugović (BiH) – KO, 2. runda

(Profi boks) Mirza Bajraktarević (BK Pula) VS Ištvan Orsos – Jednoglasna odluka sudaca

(MMA) Mario Kuzmak (Shark Gym – Karlovac) VS Antonio Mijatović (UFK Ban – Zagreb) – Jednoglasna odluka sudaca

MMA) Alen Pavošević (Shark Gym – Karlovac) VS Marko Leljak (UFK Novi Zagreb) – Jednoglasna odluka sudaca

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI