Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Uspješni UFC-ov teškaš napustio promociju i otišao u Bellator | Fight Site

Uspješni UFC-ov teškaš napustio promociju i otišao u Bellator

Ostale vijesti 14.04.2018 11:28h Autor:

Timothy Johnson

Timothy “Tim” Johnson više nije član UFC-ovog teškaškog rostera. Simpatični brko nije dobio ponudu novog ugovora, nakon što mu je prethodni istekao te je od danas novi član Bellatora.

Johnson je u UFC-u odradio sedam borbi, unutar kojih su se izmjenjivale pobjede i porazi te promociju napušta sa skorom 4-3. Posljednji nastup imao je u veljači, kada je Brazilu savladao domaćeg borca Marcela Golma. Svoju najveću UFC pobjedu Johnson je upisao u zagrebačkoj Areni, gdje je bio bolji od Marcina Tybure, a za malo mu je izmakla pobjeda protiv Alexandra Volkova, koji ga je savladao podijeljenom sudačkom odlukom. Svoju epizodu u UFC-u može opisati uspješnom, no ona se nažalost neće nastaviti.

Već prije spomenute borbe u Brazilu, Johnson je izjavio kako ima velikih financijskih problema te je čak pokrenuo “crowdfunding” kampanju da povede sa sobom kolegu iz tima koji bi mu bio u kutu. Pobjedom u borbi je zaradio 32.000 dolara, odnosno 16.000 i još toliko za pobjedu, no svakako je to vrlo mal honorar. Nakon borbe je uklonjen sa službenog UFC rankinga, gdje se nalazio unutar Top 15 i bilo je jasno kako UFC vjerojatno nema namjeru nastaviti suradnju, unatoč jako dobrim rezultatima ovog borca. No, nedostatak atraktivnosti u njegovim nastupima doveo je do ove promjene poslodavca za ovog 33-godišnjeg borca, čiji je profesionalni skor 12-4.

Iz Bellatora je došla obavijest kako je Johnson od danas njihov borac, ali još ništa se ne zna o datumu prvog nastupa, kao niti o tome hoće li njegov dolazak imati ikakvog utjecaja na teškaški Grand Prix turnir. Nadamo se samo kako si je uspio osigurati bolje financijske uvjete, one kakve svojom kvalitetom svakako zaslužuje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI