Upoznajte "Sportme" revoluciju: Pronađi. Rezerviraj. Igraj.

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 18.05.2015 15:57h Autor:

Screenshot

Pošto većina posjetitelja našeg portala pripada rekreativnim ili profesionalnim sportašima te aktivno prati zbivanja iz svijeta sporta, mislimo da je krajnje vrijeme da vas upoznamo s novim i jedinstvenim sportme sustavom.

Sportme.eu je web sustav za rezervaciju sportskih terena i usluga kojeg su pokrenuli mladi sportaši iz Zagreba. Kao što se booking.com bavi hotelima ili airbnb apartmanima, tako sportme.eu nudi rezervacije terena i usluga u sportskim centrima i teretanama.  Sustav omogućava korisnicima da preko sportme sustava, bez naknade i u par sekundi, mogu rezervirati bilo koji sportski teren ili uslugu koja se nalazi u ponudi. Također, korisnici mogu pogledati i bazu trenera, koja kao i baza sportskih centara, raste iz dana u dan. Uz sustav za rezervaciju i trenersku bazu, sportme stvara i virtualnu sportsku društvenu mrežu koja povezuje korisnike, sportske centre i sportske trenere. Korištenje sustava korisnike, koji rezerviraju koristeći sustav, ne košta baš ništa. S druge strane sportski centri ne plaćaju nikakve fiksne iznose, nego samo određen postotak od svake rezervacije koja se provede preko sustava. Treneri plaćaju određen fiksni iznos na mjesečnoj ili godišnjoj razini za profile koje objavljuju na našem sustavu. Uskoro se očekuje i lansiranje novih alata za dodatnu promociju trenera i centara na sustavu te će se na taj način omogućiti još jednostavniji i direktniji pristup korisnicima.

Tim koji stoji iza sportme sustava sastavljen je od aktivnih sportaša koji su se susretali s problemom rezervacije terena dugi niz godina. Problem rezervacija može doista biti kompleksan, pogotovo za momčadske sportove s većim brojem igrača. Vrlo je teško uskladiti želje svih sudionika, i to uz nepostojanje uvida u slobodne termine sportskih centara. Sportme sustav rješava probleme svih rekreativaca jer pronalaskom slobodnih termina na sustavu mogu rezervirati termin u nekoliko sekundi, a platiti mogu i nakon termina u sportskom centru. Sustav je siguran jer potvrdom rezervacije sportski centri se trenutno obavještavaju o novoj rezervaciji, a korisnici sve relevantne informacije dobivaju na email.

Ideja se javila u 2012. godini, a prvu verziju izbacili smo krajem 2013. godine. Danas je sustav prilično velik i zahtjevan jer je rađen za 4 kategorije ljudi: 1. korisnike 2. sportske centre 3. trenere 4. kontrolni menadžment. Za sve vrste profila sustav funkcionira na engleskom i hrvatskom. Sustav je prilagođen za prevođenje u ostale inozemne jezike u kratkom roku (cca 2 tjedna) te ne postoji prepreka za implementaciju sustava na druga tržišta. Iz sportme naglašavaju da su imali već nekoliko rezervacija od stranih turista tijekom ljeta te da su njihove reakcije vrlo motivirajuće. Vlasnici sportskih centara uvidjeli su mnoge prednosti koje im sportme sustav omogućava, a najvažnija je rast prihoda i besplatan marketing putem sustava. S druge strane, svakodnevni rast broja rezervacija i posjeta sustavu gura sustav i sportme brand naprijed. Trenutno se sportme sustav povezuje s važnim strateškim partnerom kako bi započeli adekvatnu marketinšku kampanju i upoznali cijelu domovinu s proizvodom. Cilj je upoznati korisnike s novim tržištem koje se kreira i stvoriti sustav koristan za društvo u kojem živimo. Već dulje vremena ekipa iz tima pregovara i s partnerima iz drugih zemalja kako bi se sustav  lansirao na druga tržišta (Srbija, Bosna, Njemačka, Crna Gora i Austrija), ali primarni cilj je završiti priču u Hrvatskoj. Iz tima naglašavaju da će nastaviti sudjelovati na inozemnim startup konferencijama kako bi upoznali inozemne investitore i medije sa projektom. Kupljeno je nekoliko domena, i .eu i .us između ostalih, a trenutno se pregovara i o kupnji one najbitnije (.com). Također, na sajmu u Dublinu Google je ekipi sportme-a dao bon od 10.000,00$ kojeg mogu iskoristiti koristeći google-ov server te je i „preseljenje“ na novi server nedavno završilo. Skorašnju marketinška kampanja omogućit će upoznavanje svih rekreativaca sa sportme sustavom te se nadamo da će povratne informacije biti ohrabrujuće kao i ove dosadašnje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI