Upoznajte Cro Copovog protivnika: Pogledajte kako je Shinichi osramotio i našamarao Boba Sappa! (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 10.12.2012 11:10h Autor:

Shinichi VS Sapp

Fight Site u ponedjeljak ujutro ekskluzivno je objavio vijest da je najbolji hrvatski borac svih vremena, Mirko Filipović, prihvatio ponudu koja je stigla iz Japana te da će se 31. prosinca boriti na vrlo zanimljivoj priredbi Inoki Bom Ba Ye. Protivnik mu je japanski borac Shinichi Suzukawa, poznat i pod imenom Wakakirin Shinichi.

Radi se o prilično iskusnom 29-godišnjem sumo hrvaču, koji je 2009. godine izbačen iz tog u Japanu vrlo cijenjenog sporta zbog otkrića da koristi marihuanu, a godinu dana kasnije postao je profesionalni hrvač. Tijekom profesionalne karijere duge sad već ukupno čak 13 godina skupio je ogromno iskustvo, a njegov sumo skor glasi, pomalo nevjerojatno gledano iz perspektive MMA fanova, 279-232-22.

Njegova sumo karijera naprasno je prekinuta, kao što smo već spomenuli, 30. siječnja 2009. godine kada je u jednom CD shopu u Japanu uhićen zbog posjedovanja marihuane i samo nekoliko dana kasnije dobio je otkaz od strane federacije, a to je odluka koju su mnogi kritizirali te su smatrali da je trebao biti blaže kažnjen.

U travnju 2009. godine zbog marihuane je osuđen na deset mjeseci zatvora, ali je sudac odluku preinačio u tri godine uvjetnog zatvora.

Kao kečer je debitirao nastupom na Inoki Genome Federation 13 u prosincu 2010. godine kada je prekidom svladao Marka Colemana, a bila je i u planu borba protiv Kimba Slicea, no ona se nikad nije održala, a prema svemu sudeći tek će protiv Cro Copa odraditi svoj MMA debi.

Možda je najzanimljiviji njegov nastup na IGF-u 14 koji se održao 5. prosinca 2011. godine kada se borio protiv Boba Sappa, a to je meč koji je trajao otprilike malo manje od dvije minute. Shinichi je najprije opalio šamar Sappu, a nakon toga ga i počeo gušiti, da bi zatim borbu prekinuo sudac nakon što je Sapp tapkao otprilike deset puta.

Zoran Zdelar
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI