Umro je Bud Spencer, glumac uz čije ste se borilačke scene najviše zabavljali (FOTO, VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 28.06.2016 11:18h Autor:

Bud Spencer (Instagram)

Jučer je u Rimu preminuo Bud Spencer, ikona filmske industrije i jedan od najzabavnijih, ali ujedno i najopasnijih likova s malih ekrana. Glumac rođen 31. listopada 1929. u Napulju kao Carlo Pedersoli, umro je mirnom smrću u 86. godini života.

Većina fanova pamtit će ga po ulogama koje je ostvario u suradnji s dugogodišnjim filmskim suradnikom Terenceom Hillom, a teško će se naći onaj tko se nije dobro nasmijao i zabavio tijekom barem jedne od njegovih brojnih borilačkih scena.

Osim u glumi, Spencer se okušao i kao redatelj, a prije karijere u filmskoj industriji se proslavio kao profesionalni plivač.

Poznat je i po tome što je 19. rujna 1950. godine postao prvi Talijan koji je uspio isplivati 100 metara slobodnim stilom unutar jedne minute (59.5). Godinu dana kasnije je na Mediteranskim igrama osvojio srebrnu medalju, a čak je i dva puta nastupio na Olimpijskim igrama (1952. Helsinki i 1956. Melbourne) te u oba navrata stigao do polufinala u ranije spomenutoj disciplini.

Bud Spencer (wikipedia)

Plivačke sposobnosti je prenio i u vaterpolo gdje 1954. godine sa S.S. Lazijom osvaja prvenstvo Italije.

Nakon sportske, proslavio se i u filmskoj karijeri, a s Hillom je surađivao u više od 20 filmova. Neke od najpoznatijih uloga ostvario je u klasicima kao što su Ace High, They Call Me Trinity, Flatfoot, A Friend is a Treasure i God Forgives… I Don’t! (prvi put kao Bud Spencer s Terenceom Hillom).

Bud Spencer 3

Ime po kojem je poznat izabrao je u čast svom najdražem pivu Budweiseru te američkom glumcu Spenceru Tracyju.

Prema njegovom sinu, Giuseppeu Pedersoliju, posljednje riječi bile su mu, “Hvala vam”, a izrekao ih je u krugu uže obitelji.

A post shared by Tobias (@ratherspecial81) on

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI