Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Umro je Amar Suloev, Prideov i UFC-ov veteran kojeg se povezivalo s ruskom mafijom | Fight Site

Umro je Amar Suloev, Prideov i UFC-ov veteran kojeg se povezivalo s ruskom mafijom

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 29.06.2016 14:02h Autor:

Amar Suloev (Instagram)

Strani mediji došli su sinoć do informacije kako je bivši UFC-ov i Prideov borac, Amar Suloev, preminuo ovog ponedjeljka od posljedica četvrtog stadija raka želuca.

Suloev je preminuo u 39. godini života. Njegova profesionalna karijera je trajala od 1999. – 2008. godine, a tijekom tog razdoblja je trenirao i u društvu velikana poput Fedora Emelianenka. Svoj MMA debi odradio je pod okriljem M-1 Global organizacije, a u UFC-u borio s Chuckom Liddellom i Philom Baronijem.

Priča ovog armenskog borca definitivno spada u kategoriju onih filmskih. Iza Suloeva je omjer od 24 pobjede i sedam poraza, od čega je 20 puta slavio prekidom. Od talentiranog borca koji je nastupao po najpoznatijim svjetskim borilištima, dogurao je do optuženičke klupe gdje se našao kao jedan od osumnjičenih za pokušaj ubojstva ruskog političara Nikolaia Nesterenka. Zbog ovog posljednjeg je uhićen još 2013. godine te je iduće tri godine proveo iza rešetaka i po sudovima, skupa s još petoricom osumnjičenika.

Tijekom tog procesa Suloev je imao ozbiljnih zdravstvenih problema, a naknadno je ustanovljeno kako boluje od raka želuca. Slijedom tih informacija, u veljači ove godine je pušten uz jamčevinu te je njegov slučaj odvojen od ostatka takozvane “Zirinovove bande”. Po izlasku iz zatvora dane je provodio u jednoj moskovskoj bolnici, a prošlog je tjedna, znajući da je kraj blizu, zatražio premještaj u svoj rodni grad Anapu.

Samo nekoliko dana kasnije je izgubio bitku, a danas će biti pokopan u Anapi. Naglasimo i kako su se u danima uoči njegove smrti pojavili svjedoci koji su ponudili alibi za njega na dan pokušaja ubojstva tijekom kojeg je navodno bio vozač.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI