Umirovio se Mamed Khalidov

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 02.12.2018 18:59h Autor:

Mamed Khalidov (KSW)

Nakon što je poražen u svojoj drugoj borbi protiv Tomasza Narkuna, Mamed Khalidov odlučio se umiroviti. Najveća zvijezda KSW-a i jedan od najboljih boraca koji nikada nisu ušli u Octagon, ali niti Prideov ring, otkrio je kako je to od početka bio plan, ukoliko ne dođe do pobjede.

Nakon što je prvu borbu protiv Khalidova dobio prekidom u trećoj rundi, Narkun je u revanšu slavio jednoglasnom sudačkom odlukom nakon tri runde. Ono što je šokiralo fanove u dvorani bilo je umirovljenje Khalidova odmah nakon što je protivnik proglašen. Nitko to nije očekivao, no on je sam bio spreman na to.

“Već prije borbe sam donio odluku kako će drugi poraz značiti da je došlo vrijeme da kažem kako je dosta. Ostavio sam svoje rukavice. Zahvalio bih se fanovima na podršci kroz cijelu karijeru, isto tako bih se zahvalio svom timu, trenerima i klubu. Sve vas volim”, Khalidov se odmah obratio publici, koja nije mogla vjerovati kako njihov ljubimac odlazi.

Rođen u Groznom, Khalidov je zapravo čečenski borac, no samo na papiru. Nakon što je svoje prve dvije borbe odradio u Litvi, 2004. godine otišao je u Poljsku i tu je zapravo sve krenulo. Tamo se preselio te je počeo nastupati većinom u svojoj novoj domovini, a ključni trenutak dogodio se 2007. godine, kada je postao dio KSW-a. U toj promociji ostvario je svoje najbolje nastupe, odnosno u njihovom kavezu nastupio je čak 22 puta. U prvih 20 borbi upisao je pobjede, da bi tek Narkun dva puta bio bolji od njega. Khalidov je bio i dugogodišnji prvak srednje kategorije.

Kroz godine je smatran najboljim borcem koji se ne nalazi u UFC-u te su se fanovi nadali kako će tamo naći svoje mjesto, no to se ipak nije dogodilo. KSW mu je plaćao svotu novaca kakvu mu UFC u početku sigurno ne bi dao te je do kraja ostao vjeran promociji braće Lewandowski. U mirovinu odlazi 38 godina i profesionalnim omjerom od 34 pobjeda, pet poraza i dva neodlučena meča.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI