Umirovio se legendarni Ray Sefo: Zadnji kick boksing meč odradio protiv Cro Copa!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 05.06.2018 08:31h Autor:

Ray Sefo

Legendani kick boksing šampion i MMA borac, a posljednjih godina uspješni promotor i borilački guru, Ray Sefo, je u ponedjeljak i službeno objesio rukavice o klin.

“Sam sam si dao rok. Ako se ne bih borio do svibnja mjeseca ove godine, kada kreće PFL liga, onda više nemam vremena za ozbiljan kamp. Mislio sam si: Ako se ništa ne dogodi do svibnja, gotov sam”, izjavio je Sefo u popularnoj emisiji “The MMA Hour.”

Sefo trenutačno obavlja posao predsjednika operativnog sektora PFL lige koja kreće ovog mjeseca priredbom u Madison Square Gardenu (Hulu kazalište). Osim odgovorne funkcije u velikoj promociji, Sefo je jedan od trenera u Xtreme Couture Gymu u Las Vegasu. Sada se nakon 30 godina profesionalne sportske karijere oprašta od aktivnog sporta u 47. godini života. Ukupno je kombinirano odradio čak 109 profi mečeva (kick boksing, boks i MMA).

Ostat će zapisano da je posljednji kick boksing meč odradio 10. ožujka 2012. na Final Fight priredbi u Zagrebu, kada je poražen od našeg Mirka Filipovića jednoglasnom odlukom sudaca. U slobodnoj borbi je nastupio i u kolovozu 2013. što je ujedno bio i njegov zadnji službeni nastup.

Među najveće uspjehe sigurno spadaju velike pobjede protiv Marka Hunta, Petera Aertsa i Melvina Manhoefa. 2001. je svladao Hunta jednoglasnom odlukom sudaca na K-1 WGP-u u Fukuoki u meču koji mnogi smatraju jednim od najboljih svih vremena. Sefo vjeruje da je taj dvoboj za njega poseban.

“Mislim da se nekako ističe taj meč protiv Marka Hunta. Svi pričaju o toj borbi”, ističe.

Iako se osjeća odlično i dan danas, smatra da su mu prioriteti negdje drugdje.

“Osjećam se kao da imam 27, ali imam 47. Svakog dana sam zahvalan jer sam se mogao baviti onime što volim”, zaključio je legendarni borac.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI