Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Umirovio se donedavno najveći britanski MMA talent | Fight Site

Umirovio se donedavno najveći britanski MMA talent

Ostale vijesti 08.01.2019 14:50h Autor:

Norman Parke

Jedan od najboljih britanskih MMA boraca te do prije par godina najveći britanski MMA potencijal, Norman Parke, iznenada je odlučio završiti svoju borilačku karijeru.

Poznati 32-godišnji britanski borac nije nastupao od lipnja, a posljednje vijesti o njemu dolaze iz srpnja, kada se pojavila vijest kako je potpisao ekskluzivni ugovor s Bellatorom, gdje je odmah trebao postati jedan od glavnih kandidata za napad na titulu lake kategorije. Ipak, nakon toga se ni od njega niti Bellatora nije čulo apsolutno ništa u vezi nekih borbi, sve do današnje iznenađujuće objave s njegovog Twitter profila.

“Pozdrav ekipa, odlučio sam završiti svoju MMA karijeru, muka mi je od toga kako se radi u ovom sportu. Neću previše govoriti o tome, samo ću reći da se i dalje imam plan ove godine boriti u boksu bez rukavica. Ukoliko bi neka promocija da dobru ponudu za jednu borbu, mogao bih prihvatiti. Nadam se da ćete me gledati u BKB-u”, napisao je Parke na Twitteru, apsolutno sve iznenadivši.

Parke je inače do sada imao vrlo lijepu MMA karijeru. Vrhunac je doživjela 2012. godine, kada je nakon osvajanja Ultimate Fightera završio u UFC-u. Tamo je odmah startao s četiri pobjede i jednom kontroverznom neodlučenom borbom, čime se predstavio kao najveći britanski potencijal. Onda su mu uslijedila dva poraza podijeljenim odlukama sudaca, pobjeda nad Rezom Madadijem te jedini čisti UFC poraz, onaj od Rustama Khabilova. Odjednom je sve šokirala informacija kako je UFC odlučio da mu neće produžiti ugovor.

Nakon odlaska iz UFC-a nastavio je s pobjedama te je došao do borbe za KSW titulu, gdje u izuzetno neizvjesno borbi gubi od Mateusza Gamrota nakon pet rundi. Odmah je organiziran revanš, no ta borba dovela je do scena kakve baš ne volimo vidjeti. Prošle je godine Parke odradio nastupe u KSW-u i Brave FC-u te je u oba upisao pobjede, nakon čega se pojavila informacija o potpisu za Bellator. Trenutno je na 25 pobjeda, šest poraza te po jednom neodlučenoj i poništenoj borbi. I dalje je borac u najboljim godinama te je i dalje borac koji vjerojatno u svim promocijama osim UFC-a može držati titulu prvaka ili se boriti za nju. Zbog toga je ovo sve veliko iznenađenje.

Norman Parke je 2016. bio vrlo blizu nastupa u FFC-u. Potpisao je ugovor za borbu protiv Vlade Šikića, no do nje na kraju nije došlo, kao niti do njegovog nastupa u najboljoj regionalnoj promociji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI