Ujedinile se dvije najbolje američke regionalne MMA promocije, Legacy i RFA!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 19.09.2016 20:49h Autor:

Legacy i RFA

Svjetska, a posebno američka MMA scena će od iduće godine biti jača za promociju koja bi mogla zauzeti i mjesto treće najkvalitetnije na američkom kontinentu, nakon što su svoje poslove ujedinile dvije najjače američke regionalne promocije, Legacy FC i Ressurection Fighting Alliance.

Ove dvije promocije imaju podosta zajedničkih točaka, a obje svoje evente prenose na televizijskoj postaji AXS TV, koja je također domaćin i poznatog showa InsideMMA. Legacy inače dolazi iz Teksasa i svoje evente organizira većinom u južnom dijelu SAD-a, dok RFA svoju službenu adresu ima u Las Vegasu, no njihovo je djelovanje podosta šire, odnosno posljednje dvije godine gotova da nema dijela SAD-a u kojem nisu bili.

Također, obje promocije su pravi rasadnik talenata i najčešća stanica američkim borcima pred odlazak u UFC ili Bellator, a jednu suradnju su već imali 2014. godine, kad su se na eventu Legacy vs. RFA sučelili najbolji borci obaju promocija. Na ovaj potez iz je navela činjenica da lagano prelaze svoje gabarite te da se mogu uključiti među velike dečke MMA organizacije, nakon što su se iskazali kvalitetom borbi i produkcije, no i velikim interesom fanova.

Nova promocija nosit će ime Legacy Fighting Alliance (LFA), a iduće će godine organizirati 30 evenata po cijelom SAD-u. U 2016. godine je Legacy upisao 14, a RFA 13 evenata, tako da je ovo veliki korak. Prvaci promocija dobit će se kroz međusobne borbe prvaka obaju dosadašnjih promocija, pa bi i to trebala biti prava poslastica za MMA fanove.

Što se tiče boraca na njihovim rosterima, može se reći kako su u ovom trenutku najveće zvijezde Robert Drysdale i MacKenzie Dern. Ove obje svjetske BJJ zvijezde na rosteru su Legacya, gdje Drysdale također drži i pojas u poluteškoj kategoriji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI