Tyrone Spong ponovno u MMA kavezu, nastupa na WSOF 26 u prosincu

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 15.10.2015 18:12h Autor:

Tyrone Spong

Nakon više od dvije godine, svoju treću MMA borbe odraditi će Tyrone Spong. Kao i prva dva puta, bit će to na WSOF-ovom eventu. Na priredbi imena WSOF 26, u prosincu, borit će se protiv Jakea Heuna.

30-godišnji Spong je ove godine odradio dva boks meča, u kojima je došao do lakih pobjeda nokautom, no ti mečevi su mu bili više da bi osjetio natjecateljsku borbu, dok ne vrati potpuno spremu za korištenje udaraca nogom. Na kraju je i sam rekao kako je boks avantura bila zapravo dio oporavka od teške ozljede.

U svom posljednjem kickboks meču, u travnju prošle godine, Spong se sastao sa Gokhanom Sakijem za naslov Glory prvaka u poluteškoj kategoriji te je poražen, nakon što je slomio nogu pri jednom bloku low kicka. Od tad nije pokazivao interes za povratak kickboksu, ponajviše zbog financijskih razloga, a u međuvremenu je Glory napustio i drugi najbolji borac te kategorije, prvak Gokhan Saki.

Tako se Spong vraća u MMA kavez, gdje će se 18. prosinca sastati sa Jakeom Heunom. Riječ je o 28-godišnjem borcu skora 8-3, koji je u WSOF-u ostvario dvije pobjede i jedan poraz. No, jedino zvučnije ime s kojim se sastao je Clifford Starts, a upravo je on zaslužen za taj poraz unutar WSOF-a.

Spong inače trenira u Blackzilliansima, a i bitan je član njihovog trening tima te gotovo sve eminentnije borce iz tima prati na borbama i nalazi im se u kutu. Za WSOF 26 je već najavljena jedna jaka borba. Bit će to za naslov u perolakoj kategoriji, kojeg brani Lance Palmer.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI