Tyrone Spong gotov s kickboksom, objasnio zašto ganja karijeru u boksu, a ne u MMA-u

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 15.04.2016 12:53h Autor:

Tyrone Spong

Borilačka zvijezda Tyrone Spong više neće nastupati kao kickboksač. Spong se nedavno bacio u profesionalni boks gdje planira i ostati, a za MMA Fighting je objasnio svoju odluku o povlačenju, kao i razlog zašto je izabrao boks umjesto MMA-a za nastavak svoje karijere.

Spong je trenutno u Tampi na Floridi gdje podržava svog timskog kolegu Rashada Evansa koji ovaj vikend predvodi UFC on Fox 19 priredbu zajedno s Gloverom Teixeirom. U razgovoru s Arielom Helwanijem otkrio je da više ne planira nastupati u kickboksu.

“Neko vrijeme sam bio izvan pogona, ali sada sam u potpunosti predan boksu. Prestao sam s kickboksom, a u MMA-u sam na nižem nivou. Još uvijek treniram s ljudima, hrvam i takve stvari, ali uglavnom sam usredotočen na boks”, rekao je Spong.

Nakon što je Helwaniju potvrdio da je definitivno umirovljen što se kickboksa tiče Spong je objasnio zašto je donio takvu odluku. Problem nije u ozljedi koju je pretpio već, naravno, u financijama.

“Nije problem u ozljedi. Noga mi je sasvim uredu. Sigurno ste vidjeli video snimke na kojima spariram s Rashadom i ostalima. Dobro mi je, zdrav sam i nemam problema s nogom, ali promocije mi više nisu zanimljive. Bellator je tek počeo s kickboksom tako da moram vidjeti u kojem će to smjeru ići, a situacija s Gloryjem…nema više Sakija, a i nisu više sposobni isplaćivati nam honorare.”

Spong kao MMA borac ima ugovor s WSOF-om pod čijim krovom je upisao dvije pobjede, zadnju 2013. U boks se bacio 2015. i zasada je upisao četiri pobjede nokautom. Na pitanje zašto se opredijelio za boks, a ne za MMA-a Spong je rekao sljedeće.

“Zašto? Zato što je izazov u boksu puno veći. Boks se može činiti laganim, ali jako je težak. Istovrmeno mislim da je nagrada u konačnici veća. U MMA-u samo nekolicina zarađuje veliku lovu. U boksu postoji mogućnost puno veće zarade i ja ću rađe riskirati da možda dođem do te love nego da imam osiguranu manju zaradu u MMA-u. Ali otvoren sam za sve. Ako se nađe prava ponuda prihvatiti ću borbu”, objasnio je Spong.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI