Trgovac ljudima i neonacist bori se na M-1 Challengeu

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 11.05.2017 16:08h Autor:

Frank Kortz

M-1 Challenge 78 održava se 22.svibnja u Ruskom Orenburgu. Na prvi pogled radi se o prosječnom popisu borbi kojeg predvode Maxim Divnich i Daniel Ismalugov s borbom za pojas lake kategorije. Ono što se na popisu borbi ističe je ime Franka Kortza, osuđenog trgovca ljudima, poznatog neonacista i navodnog pripadnika “Hell’s Angelsa”. Kortz se bori protiv Nikolaya Savilova u teškoj kategoriji.

Kortzova prošlost je bogata kriminalnim radnjama. Sredinom dvijetisućitih, zatvoren je zbog podužeg popisa kriminalnih dijela kao što su: ilegalno posjedovanje oružja, fizičko nasilje, a najšokantnije dijelo na popisu je definitivno trgovina ljudima. Kako prenosi “antifainfoblatt.de”, vrijeme koje je proveo u zatvoru nije bilo dovoljno da ga vrati na pravi put. Netom nakon izlaska iz zatvora vratio se nečasnim radnjama poput podvođenja prostitutki. Mnogi ga povezuju i s ozloglašenim “Hell’s Angelsima”.

No ovo nisu svi krimeni koji se vežu uz Kortzovo ime. Kontroverzni borac je navodno povezan s neonacističkim pokretom, što se lako može isčitati i kroz njegove tetovaže inspirirane mržnjom. Jedna od njih je tetovaža svastike uz englesku kraticu “2YT4U” (too white for you), što u prijevodu znači “prebijel za tebe”, a to definitivno upućuje na rasnu mržnju.

Suvišno je govoriti da velik broj promocija ne bi ni pomislile staviti ovog borca u svoj roster, no čini se kako M-1 nema problema s Kortzovom kriminalnom prošlošću.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI