Trener Winkeljohn ispričao kako je u dvorani ostao bez desnog oka

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 21.01.2017 12:27h Autor:

Mike Winkeljohn

Tijekom dokumentarnog filma o Michelle Waterson, imena Fight Mom, vrlo je zanimljiva scena gdje govori njen trener Mike Winkeljohn, koji je ispričao kako je došlo do nezgode u dvorani koja ga je obilježila za cijeli život.

Moglo bi se reći kako većina MMA fanova nije upoznata s činjenicom da Mike Winkeljohn, polovica po mnogima najboljeg trenerskog para na svijetu, unutar svoje desne očne duplje ima stakleno oko. No, njemu nije problem govoriti o tome, pa je tako pred kamerama po prvi puta javno rekao što se dogodilo i kako je došlo do toga.

“Dogodilo se to prije osam godina. Držao sam padove jednom borcu i u trenutku kad je krenuo udariti kick, spustio sam glavu i pogledao mu u noge, budući da je imao jako intenzivno kretanje. U tom trenutku je njegov nokat prošao točno preko pola moje očne jabučice. Doslovno mi ju je prepolovio i neki fluid je odjednom posvuda izletio iz mog oka. Osjetio sam nešto, ali mislio sam da je samo posjekotina, a onda mi je momak koji me pogodio rekao da nije, nego da se moje oko nalazi na podu.”

Na kraju je nezgoda bila puno veća nego što bi itko očekivao. Mike je ostao bez oka koje liječnici nisu nikako uspjeli spasiti i trebalo je krenuti u drugačiji život. Ipak, ‘Wink’ nije dozvolio da se puno toga promijeni, čak je rekao da smatra kako je od tada postao bolji i posvećeniji trener.

“Već po licu liječnika sam vidio da vijesti neće biti dobre. Nije mi uspio spasiti oko, no sada život gledam drugačije. Možda imam jedno oko, no zato druge stvari od sada cijenim više. Više sam posvećen svojim borcima i mislim čak da sam doživio i neki napredak. Sve dok ne izgubim i ovo drugo oko, ja sam sretan i zadovoljan čovjek. Samo sada koristim one blesave naočale dok držim padove, jer si to naravno ne smijem dozvoliti drugi put.”

Odlični UFC-ov dokumentarac Fight Mom trenutno je dostupan preko streaming servisa Fight Pass.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI