Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Trener Wanderleia Silve dao službeno priopćenje povodom poraza od Chaela Sonnena | Fight Site

Trener Wanderleia Silve dao službeno priopćenje povodom poraza od Chaela Sonnena

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 26.06.2017 15:08h Autor:

Wanderlei Silva/ Photo by Josh Hedges/Zuffa LLC

Bellatorov prvi event u New Yorku nije završio na način kako je to priželjkivao Wanderlei Silva. Brazilac se vratio u kavez prvi put nakon 2013. godine i rata s Brianom Stannom u UFC-u. Silva se konačno suočio sa svojim dugogodišnjim ‘neprijateljem’ Sonnenom u ‘Madison Square Gardenu. Unatoč svojim očekivanjima, nije imao odgovora na Chaelova konstantna rušenja.

‘Wand’ je uspio uzdrmati ‘Američkog Gangstera’ u prvoj rundi te još jednom u drugoj, ali ga nije uspio završiti. Poslije meča, Silva se obratio svojim fanovima preko društvenih mreža:

“Dobro sam se borio, dao sam sve od sebe i cijenim podršku svih vas. Moram se u treningu više koncentrirati na obranu od rušenja. Najbolji moment u meču je bio moj, ali on me i dalje rušio. To je ok, idemo dalje. Sretan sam što sam se vratio, osjetio ponovno ring, ali najdraže mi je što sam osjetio podršku svih vas. Više ću se koncentrirati na jiu-jitsu i hrvanje te se vratiti što prije. Idemo dalje. Posebno sam bio emocionalan kada sam čuo našu himnu. Volim te Brazil.”

Silvin trener, Andre Dida, dao je priopćenje za javnost ‘MMA Fightingu’ nakon poraza njegovog pulena:

“Intenzivno smo se pripremali za Sonnena punih pet mjeseci, koncentrirali se na obranu od rušenja i ovo je bila borba kakvu smo i očekivali od njega. Pripremili smo strategiju za to, ‘sprawlove’, koljena, obranu od rušenja, udarce nogom u glavu, prednji udarac nogom, držanje distance. Radili smo na svemu na čemu je trebalo. Kamp se bazirao na obrani Sonnenovih rušenja.

Nažalost, nismo uspjeli nametnuti našu strategiju dok je Sonnen uspio nametnuti svoju. Takav je MMA. Kada je Wanderlei uspio koristiti svoje udaračke tehnike bacio je Sonnena u nokdaun, dva puta smo bili blizu pobjede, s nokdaunom i pokušajem gušenja. Wanderlei ima veliku snagu u svojim rukama.

U isto vrijeme sam sretan i tužan, Tužan sam zbog poraza, ali sam sretan što se Wanderlei vratio, vratio se nazad u ritam i to je važno. Četiri godine se nije borio i to nije lako. Kada se toliko dugo ne boriš nije se lako vratiti. Jako smo trenirali da pokušamo to kompenzirati.

Vidim da ljudi na društvenim mrežama postavljaju pitanje zašto se Wanderlei nije ustao nakon rušenja. Nije to tako lako. Sonnen je jako dobar u tom području. Nije lako nekome ići na polugu ili gušenje dok primate udarce u lice. Sonnen je vodio svoju borbu, to je njegov način i Wanderlei ga je u dva navrata skoro završio. Ova je borba za Silvu bila iznimno zahtjevna iz aspekta psihičkog stanja, kondicije i snage. Preživio je u parteru, nije bio prisiljen na predaju. Idemo dalje.

Vidjet ćemo tko je sljedeći protivnik. Svi uče, svaka borba vas nauči nečem novom. Moraš evoluirati. U Wanderleiu je želja još uvijek jaka, postoji još cijeli niz dobrih pritvnika za njega i dobrih borbi koje bi mogao pružiti fanovima. Sljedeći put idemo na nokaut koji će biti dar za naše fanove.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI