Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Transrodni srednjoškolac po drugi puta osvojio hrvačko prvenstvo u ženskoj konkurenciji | Fight Site

Transrodni srednjoškolac po drugi puta osvojio hrvačko prvenstvo u ženskoj konkurenciji

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 26.02.2018 21:15h Autor:

Mack Beggs

Zanimljiva vijest dolazi iz Amerike, gdje je transrodni 18-godišnjak, Mack Beggs, po drugi puta osvojio hrvačko natjecanje u ženskoj konkurenciji, iako je već od ranije pod tretmanom testosteronom radi tranzicije iz ženske u mušku osobu.

Beggs je do sada neporažen, a nakon osvajanja titule je dobio kombinaciju ovacija i zvižduka. Savladao je istu djevojku kao u finalu prošle godine, no zanimljivo je kako se on zapravo nije htio boriti u ženskoj konkurenciji, no u Teksasu vrijede pravila koja mu nisu dozvolila drugačije.

Naime, prema propisanom sportskom zakonu, osobe se natječu u konkurenciji unutar spola koji im se nalazi u rodnom listu. Pošto je Beggs rođen kao djevojčica, nije mu dozvoljen nastup u muškoj konkurenciji, za koju se sam prijavio i pokušao si osigurati pravo nastupa. Umjesto toga, nastupao je u ženskoj konkurenciji, gdje se pojavilo puno kritika, budući da je pod terapijom testosteronom te time automatski ima prednost ispred svojih konkurentica, što se na kraju vjerojatno očituje i u rezultatima, odnosno postignućima.

Ove sezone je jedna djevojka ipak odbila nastup protiv Beggsa, iz straha od ozljede, dok se prošle sezone to dogodilo dva puta. Njegovi roditelji su više puta lobirali kod raznih udruga i komisija da pokušaju svome sinu osigurati nastup u muškoj konkurenciji, no nisu uspjeli. Budući da je ljubav prema hrvanju velika, Beggs je odlučio kako će ipak nastupati u diviziji gdje nije želio, a to je na kraju rezultirala s dva zlata, ali i s jako velikim brojem negativnih reakcija, s kakvima će se vjerojatno morati nositi kroz cijeli život.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI