Tko je uopće “topovsko meso” koje su bacili pred Fedora?

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 18.12.2015 11:08h Autor:

Rizin 2015.

Noćas je na press konferenciji objavljeno da će Fedor Emelianenko svoj povratnički meč u Rizin promociji odraditi na Staru godinu protiv Indijca Singh Jaideepa. Razočaravajuća je to vijest za sve MMA fanove, a posebno za štovatelja lika i djela legendarnog borca.

Indijac kojem je nadimak “Heart” (Srce) naime, nije dostojan niti nositi ručnik nekoć Pride prvaku, a kamoli ući s njim u ozbiljan meč. No, ipak ćemo prošetati po njegovoj borilačkoj prošlosti kako bi ga što bolje predstavili.

Počnimo od njegove MMA karijere koja je uistinu vrlo skromna. Za sada ovaj visoki 28-godišnji Indijac ima tek dva nastupa, a ujedno i dve pobjede. U slobodnoj borbi je debitirao 2013. na indijskom SFL-u, a posljednji meč je odradio dvije godine kasnije (u listopadu ove godine) u japanskom Deepu. Tavaka i Toyotu, kako glase prezimena njegovih protivnika, je svladao prekidima, odnosno tehničkim nokautima.

Kada govorimo o kick boksingu, Jaideepovom prvom sportu, onda je tu iskustvo znatno veće, no daleko od toga da se radi o svjetskom top kick boksaču. Ukupno je u karijeri skupio 40 pobjeda i 10 poraza, a vjerojatno najveći skalp mu je onaj Sergeija Kharitoniva kojeg je nokautirao na K-1 WGP-u 2010. godine. Od većih faca tukao se sa Sakijem, Bajramijem, Londtom i Samom, no sve jače mečeve je gubio. Jaideep je bio dio onog K-1 WGP-a 2012. koji je osvojio naš Mirko Filipović, ali je poražen već u otvarajućoj rundi  u Tokiju upravo od Londta pa Zagreb nikada nije uspio vidjeti. Posljednji kick boksing dvoboj odradio je 29. svibnja 2014. kada je poražen od Turčina Ftiha Ulusoya na GFC-u 3 u Dubaiju.

I to je otprilike to. Osim ovih skromnih preporuka, teško je dokučiti zašto se Rizin odlučio za ovog borca. Govoreći o njegovim fizičkim gabaritima, Jaideep ima 196 centimetara visine i oko 110 kilograma težine. Već godinama živi u Japanu, odnosno u Tokiju pa će se u Rizinu osjećati kao kod kuće!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI