Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Thomson natjerao Komisiju na povijesni presedan, pa se počastio pivom | Fight Site

Thomson natjerao Komisiju na povijesni presedan, pa se počastio pivom

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 16.08.2017 13:15h Autor:

Josh Thomson

Bivši top borac UFC-ove lake kategorije, a danas član Bellatora, Josh Thomson je uspio ishoditi povijesnu presedan odluku Atletske Komisije Kalifornije nakon što je saslušan u utorak.

Podsjećamo kako se Thomson žalio na ishod dvoboja između njega i Patrickyja “Pitbull” Freirea koji je završio nokautom u drugoj rundi, a dogodio se u veljači ove godine. Thomson je nakon meča tvrdio da je nokautu prethodio sudar glavama koji sudac u kavezu slavni John McCarthy nije vidio te da je sporni sudar posredno krivac za njegov poraz. Komisija je već ranije odlučila da ne žele promijeniti ishod dvoboja, no uporni borac je inzistirao na saslušanju ispred Komisije jer je želio detaljnije elaborirati svoje tvrdnje.

U svom izlaganju Thomson je uspio preko telefonske linije dobiti i priznanje suca McCarthyja koji je svjedočio da bi u slučaju da je vidio sudar glavama, prekinuo dvoboj u tom trenutku te bi dao Thomsonu vremena da se oporavi. No, niti to nije pokolebalo Komisiju koja je ostala pri svojoj odluci.

Ipak, prvi put u povijesti jedan ishod nekog meča će imati i “dodatno objašnjenje” uz rezultat dvoboja. To je dakako veliki presedan, ali i slaba utjeha za Thomsona koji s tim rješenjem nije zadovoljan.

“Pitao sam McCarthyja tri pitanja. Je li vidio udarac glavom? Rekao je da nije. Onda sam ga pitao ‘Bi li prekinuo meč da ga je vidio?’ Na to je odgovorio objašnjavanjem da postoje razni udarci glavom u glavu i da ovisi o jačini i intenzitetu. Tu sam ukazao na činjenicu da sam od udarca glavom u glavu pao na pod. Kasnije je rekao da bi prekinuo meč u tom trenutku. Vidio je snimku i ponovio je da se radi o situaciji koja iziskuje prekid meča u tom trenutku”, objašnjava Thomson i dodaje:

“Kada bi meč bio prekinut, ja bih dobio pet minuta za odmor, doktor bi ušao u kavez i pregledao bi me. To su pravila Atletske Komisije Kalifornije. S obzirom da nisu promijenili odluku, jasno je da sami ne poštuju pravila koja su donijeli.”

Bellatorov borac tvrdi da CSAC po tko zna koji put ne mari za sigurnost boraca i da konstantno štite svoje zaposlenike.

“Iskreno, čitava ova situacija mi je pokazala da uopće ne mare za sigurnost boraca. Svi su vrlo lako prihvatili rješenje o dodatnom objašnjenju ishoda meča. ‘Big John’ nije bio na pravom mjestu u kavezu da bi mogao vidjeti što se dogodilo. To je i priznao. Priznao je da nije vidio udarac glavom i priznao je da bi prekinuo akciju u kavezu da ju je vidio. Ali Komisiju briga za sve to. Njih nije briga jesam li srušen od udarca glavom ili od udarca. Njima je samo bilo bitno da se ne mijenja odluka koju su ranije donijeli”, zaključio je Thomson.

Nakon što je ova epizoda u njegovoj karijeri konačno završila, Thomson se počastio slavljeničkim pivom iako nije u potpunosti zadovoljan kako je Komisija odlučila.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI