Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Teixeira: Ozljede mozga češće su na treninzima | Fight Site

Teixeira: Ozljede mozga češće su na treninzima

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 10.02.2014 10:49h Autor:

Glover Teixeira

Glover Teixeira u travnju će se na UFC-u 172 boriti za naslov prvaka u poluteškoj kategoriji protiv branitelja Jona Jonesa, a ovih se dana pridružio grupi koja sudjeluje u nastojanjima da se prouče moždane ozljede profesionalnih sportaša, prije svega MMA boraca.

Ozljede su sastavni dio svakog sporta, a moždanim ozljedama posebno su izloženi sportaši u borilačkim sportovima. O tome je Teixeira govorio za MMA Fighting te naglasio da se većina tih ozljeda kod MMA boraca događa u dvorani, a ne za vrijeme borbi.

"Treninzi su najopasniji jer treniramo svaki dan. Neki spariraju pet dana u tjednu i u tim se situacijama događa najviše ozljeda. Pogledajte što se događa u borbama, one brzo prolaze posebice MMA borbe u kojima ima dosta hrvanja. Prevencija je moguća. Ako svaki dan tijekom treninga sparirate poput boksača znači da ste svaki dan u borbi. Tada je opasnost od ozljeda veća jer stalno primate udarce.", rekao je Teixeira.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI