Svjetska MMA organizacija poništila Fedorovu pobjedu, Rusi odbili prihvatiti odluku

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 15.07.2016 19:29h Autor:

Fedor i Maldonado

Fabio Maldonado uspio je izboriti ono što je tražio od svjetske MMA zajednice (WMMAA), odnosno poništenje pobjede Fedora Emelianenka u njihovoj borbi na EFN eventu. No, ruski MMA savez odbio je prihvatiti tu odluku.

Maldonado je već ranije podnio žalbu upravo ruskom savezu, no ona je odbijena. Ipak, nakon što se obratio svjetskoj MMA zajednici uz obrazloženje da je postajao sukob interesa, oni su odlučili pokrenuti novu istragu oko borbe.

“Činjenica je da su borac Fedor Emelianenko i predsjednik ruskog MMA saveza te glavni sudac Radmir Gabdulin ranije imali poslovnih suradnji. Ne kažemo kako je to utjecalo na ovu odluku, no vrlo je nesretna cijela situacija. Također, greška je napravljena oko toga što je žalba odbijena prema amaterskim pravilima, a borba je odrađena po profesionalnim pravilima WMMAA-a”, rekao je tad glavni tajnik WMMAA Alexander Engelhardt te se krenulo u novu istragu.

Borba je prepuštena na ocjenjivanje trojici novih sudaca, a zanimljivo je kako su svi presudili prvu rundu u korist Maldonada rezultatom 10-8, što na kraju dovodi do toga da je borba neodlučena. Suci koji su bili odabrani bili su Youri Lamoureux iz Kanade, Lukasz Bosacki iz Poljske te Alexey Zemskog iz Rusije.

Ovo rješenje dostavljeno je ruskom MMA savezu, no Radmir Gabdulin je tu odluku ukratko odbio.

“WMMAA uvijek ima pravo iznijeti svoje mišljenje, ali ne može utjecati na sudačke odluke u ruskoj profesionalnoj promociji niti mogu imati ikakav utjecaj na suce. Ja ovo vidim samo kao pokušaj oduzimanje pošteno izborene pobjede Fedoru Emelianeku, glasi njegovo obrazloženje odbijanja ove odluke.

Bit će zanimljivo što će se dalje dogoditi, tj. hoće li EFN biti sankcioniran po tom pitanju. Također, zanimljivo je vidjeti kako će se voditi profesionalni skor Fedora Emelianenka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI