Sve o Rizinu, povratku Fedora i Reljićevom obračunu s King Moom i Ishiijem!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 17.12.2015 12:10h Autor:

Rizin 2015

Polako se približava prva priredba novonastale vrlo ambiciozne japanske promocije Rizin koja bi trebala vratiti sjaj borilačkom sportu u Zemlji izlazećeg sunca. Kao što je već najavljeno, 29. prosinca ćemo vidjeti prvu večer koja će sadržavati turnir osmorice, a 31. drugu večer ovog “mega-eventa”.

Više-manje je sve poznato osim s kim se bori najveća zvijezda u glavnom dvoboju večeri. Dakako, radi se o Fedoru Emelianenku. Još uvijek službene stranice nisu objavile s kim će Rus ući u borilište što polako zabrinjava fanove jer je do priredbe ostalo tek dva tjedna.

Reljić protiv Nemkova

Nas će najviše zanimati naš Goran Reljić koji je jedan od osmorice boraca u turnirskom natjecanju. 29. prosinca ga čeka Vadim Nemkov, neporaženi nadolazeći Rus (4-0). Doduše, Nemkov se u karijeri nije borio s niti približno kvalitetnim borcem kalibra našeg Gorana Reljića, a u profesionalne MMA vode se otisnuo tek 2013. što hvatskog borca čini objektivno velikim favoritom.

U turniru su od zvučnijih imena još i Satoshi Ishii, kojeg smo u posljednje vrijeme čak dva puta gledali u obračunima s Mirkom Filipovićem, te King Mo Lawal, Bellatorova zvijezda i jedan od najboljih boraca svijeta u poluteškoj kategoriji. Ukoliko prođe prvu prepreku, Reljića na Staru godinu čekaju potencijalno čak dva nastupa; polufinale i finale turnira što čitavu priču zaista čini izuzetno napornom i opasnom.

Prvi event predvode dva legendarna borca u “freak meču” bez težinske kategorije. Kazushi Sakuraba će odmjeriti snage sa Shinya Aokijem što je jedan tipičan japanski MMA meč u kojem su pravila posljednja stvar na popisu prioriteta. I ostatak “fight carda” je tipično “japanski”. Osim mnogo domaćih boraca, ima tu zaista svega. Od vrhunskih kick boksača, preko glumaca i kečera.

Malo ozbiljnog MMA-ja, puno “freak showa”

No, to nije ništa prema drugom eventu koji će, kao što smo već rekli, predvoditi Fedor Emelianenko. Za sada se ne zna ništa o tome bi mogao biti Fedorov protivnik, a kada pogledate ostatak popisa borbi, shvatit ćete zašto će to japanskim fanovima biti manje bitno.

Legendarni Jerome LeBanner koji se za ovu priliku vratio u slobodnu borbu protiv diva zvanog Baruto, gorostasna BJJ majstorica Gabi Garcia u svom MMA debiju, revanš Boba Sappa i Akebona u tajicama, razni u najmanju ruku životopisni likovi u kostimima… svi su oni dio finalne Rizin večeri. Neće tu biti previše ozbiljnih borilačkih sportova, no bit će pregršt zabave i “freak showa” za japanske fanove koji to jednostavno obožavaju.

Ipak, turnir osmorice i povratak Fedora su svakako garancija da ćemo borilačku 2015. sa Rizingom ipak zaključiti u ozbiljnom tonu, ali i navijajući za Gorana Reljića u lovu na debeli ček.

29.12. Popis borbi:

Kazushi Sakuraba vs. Shinya Aoki
DJ Taiki vs. Hiroyuki Takaya
AJ Matthews vs. Anatoly Tokov
Yuki Motoya vs. Felipe Efrain
Yuichiro Nagashima vs. Andy Souwer
Akiyo Nishiura vs Hiroya, (kick boksing)
Carlos Toyota vs. Kirill Sidelnikov
Kazuyuki Miyata vs. Hinata
Tsuyoshi Kosaka vs. James Thompson

Turnir osmorice:

Teodoras Aukštuolis vs. Bruno Cappeloza
Satoshi Ishii vs. Jiri Prochazka
Goran Reljić vs. Vadim Nemkov
Kimg Mo vs. Brett McDermott
Valentin Moldavsky vs. Yuta Uchida (rezervni meč turnira)

31.12. Popis borbi:

Fedor Emelianenko vs. TBA
Baruto vs. Jerome LeBanner
Gabi Garcia vs. Lei’D Tapa
Arsen Yamamoto vs. Kron Gracie
Yuichiro Nagashima vs. Andy Souwer
Takeru vs. Yang Ming, kick boksing
Taro Akebono vs. Bob Sapp, Shootboxing
Ken Hasegawa vs. Brennan Ward
Rena vs. Jleana Valentino
Finale turnira
Polufinale turnira 2
Polufinale turnira 1

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI