Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Sukob interesa: Savez, kojim predsjeda Fedor, odbio žalbu Fabija Maldonada! | Fight Site

Sukob interesa: Savez, kojim predsjeda Fedor, odbio žalbu Fabija Maldonada!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 21.06.2016 12:01h Autor:

Fedor Emelianenko

Nakon okršaja u Sankt Peterburgu, Fabio Maldonado i članovi njegovog tima su najavili žalbu na ishod meča u kojem je Brazilaca većinskom sudačkom odlukom porazio Fedor Emelianenko. Očekivano, žalba je odbijena, a malo dublje u cijelu priču zavirio je ugledni borilački portal Bloody Elbow.

Mnogi su i prije dvoboja naglašavali kako je Fedora gotovo pa nemoguće pobijediti na bodove pred njegovom publikom. Dok je javnost podijeljena oko ispravnosti odluke, za Ruski MMA savez nema nikakvih dvojbi, ona je ispravna, a žalba koju su podnijeli iz brazilskog tima je ekspresno odbijena uz objašnjenje da su podonošenje iste trebali najaviti unutar 40 minuta od završetka samog meča.

Sukob interesa

Cijela priča o kontroverznom ishodu seže puno dublje. Naime, nekoliko dana uoči održavanja same borbe, Ruski MMA savez je angažirao tri suca koji su bili zaduženi za bodovanje. Taj zadatak bio je uručen Evgenyju Gribkovu, Alexeyju Gorokhovu i Mariji Makhmutovoj. Mnoge osobe uključene u svijet slobodne borbe su bile iznenađene ovakvim odabirom, a razlog leži u činjenici da svo troje dolaze iz Rusije i sude meč ruskog i brazilskog borca. Još veći problem leži u činjenici da je prije nekoliko godina Fedor jednoglasno izabran za predsjednika saveza, a istu ulogu je iza scene zadržao i u današnjim danima.

Dok informacije govore da je legendarni borac svoju poziciju napustio kada se prošle godine odlučio ponovno vratiti borbama, to u praksi i nije bio slučaj. Naime, Fedor je bio prisutan na nedavno održanom MMA prvenstvu Rusije, a na objavi koju je savez poslao medijima je uz poziciju predsjednika stajalo njegovo ime.

Kada sve zbrojimo, ispada da su sudac u ringu, kao i troje izvan njega, morali na EFN 50 eventu analizirati izvedbu svog šefa.

Sutkinja zbog bodovanja odgovarala na nacionalnoj televiziji

Samo je sutkinja Makhmutova borbu presudila kao izjednačenu, a za svoju je odluku morala odgovarati na nacionalnoj televiziji. Iako se našla u nezahvalnoj situaciji, sutkinja je ostala čvrsto stajati uz svoje mišljenje.

“Jako sam bliska s Fedorom. Prije svega, bilo mi je prilično teško gledati tu borbu bez prikazivanja emocija. Također, uvijek je teško donositi odluke koje ne odlaze u korist osobe koja vam je bliska, ali suci moraju biti suci, to je naš posao. Mislim da će Fedor to razumijeti.”

Fedor je jedva preživio prvu rundu, a prema Makhmutovoj, borba je u istoj trebala biti zaustavljena. Inače, ovu sutkinju je podučavao jedan od najboljih svjetskih sudaca “Big” John McCarthy.

“Ovo ne može trajati zauvijek i mislim da možemo kriviti sami sebe.”

O odluci iz Sankt Peterburga su se očitovala i neka ugledna imena iz ruskog sporta. Sa spomenutom sutkinjom složio se i Sergei Kharitonov, dok je otac Khabiba Nurmagomedova, Abdulmanap, bio nešto detaljniji u svojoj analizi.

“Kod kuće podržavamo našu legendu Fedora, ali u drugoj zemlji bi ovo bilo neodlučeno u najboljem slučaju. Ovo ne može trajati zauvijek i mislim da možemo kriviti sami sebe. Fedorove uvjerljive pobjede su nas razmazile, MMA čeka na nove heroje u teškoj diviziji”, zaključio je Abdulmanap Nurmagomedov.

Svoje mišljenje o ishodu ovog dvoboja možete s nama podijeliti preko posljednje Fight Site ankete.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI