Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Sud u Kaliforniji prekinuo suspenziju Alexanderu Shlemenku! | Fight Site

Sud u Kaliforniji prekinuo suspenziju Alexanderu Shlemenku!

Ostale vijesti 22.07.2016 15:31h Autor:

Alexander Shlemenko (Screenshot)

Sud u Kaliforniji prekinuo je jučer trogodišnju suspenziju Alexandera Shlemenka. Na novonastalu situaciju odmah se oglasio i sam borac koji je iskoristio tu priliku da najavi pohod na povratak Bellatorove titule u srednjoj kategoriji.

Shlemenkova suspenzija je trebala potrajati do 2018. godine, no na sudu se došlo do zaključka kako je mogao biti suspendiran samo do 28. veljače, odnosno datuma na koji mu ističe licenca za borbe u Kaliforniji. Uz prekid suspenzije, bivšem Bellatorovom prvaku je smanjena i novčana kazna koja sada iznosi 5 tisuća dolara te će zapravo do službenog prekida suspenzije doći onog trenutka kada ju borac plati.

Iako je sud prekinuo suspenziju, Atletska komisija države Kalifornije (CSAC) i dalje smatra kako je ovdje riječ o njihovoj pobjedi. Podsjetimo, Shlemenko je bio pozitivan na test koji je otkrio povišen omjer testosterona u odnosu na epitestosteron od 50:1, što je debelo iznad onog kojeg dopušta Komisija (4:1). Također, bio je pozitivan i na uporabu oksandrolona. Zbog svega je i poništen ishod njegovog meča s Melvinom Manhoefom kojeg je nokautirao na Belllatoru 133.

U svom prvom komentaru na novonastalu situaciju, Shlemenko je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je ova priča sada iza njega te naglasio kako se nada da će CSAC od sada pa nadalje slušati sud i bolje tretirati one koji se žele boriti u Kaliforniji.

Također, izrazito je nezadovoljan time što nikada nije došlo do testiranja B uzorka, ali je i ukazao na nove potencijalne neregularnosti pri tome aludirajući na informacije da je CSAC poslala na testiranje više uzoraka koji zapravo nikada nisu ni stigli do laboratorija. Samim time borac je uvjeren kako bi nakon B uzorka očistio ime, no sada se okreće budućnosti i novoj stranici karijere, a kao prvi zadatak želi povratak Bellatorovog pojasa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI