Straus iz trećeg pokušaja savladao Pittbula i uzeo pojas, Brooks obranio naslov savladavši Helda

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 07.11.2015 10:36h Autor:

PAtricio Freire i Daniel Straus

Will Brooks i dalje je Bellatorov prvak u lakoj kategoriji, nakon pobjede nad Marcinom Heldom sudačkom odlukom. No, svoj pojas nije zadržao Patricio Freire, budući da ga je Daniel Straus napokon savladao, iz trećeg pokušaja te ponovno osvojio pojas. U teškaškom obračunu, Bobby Lashley je podosta brzo savladao Jamesa Thompsona, a povratak starim navikama prezentirao je Michael Chandler.

Straus i Freire odradili su još jednom pravu bitku, no od Brazilca ovog puta nismo vidjeli kvalitetu kao u prve dvije borbe nad Strausom, u kojima je upisao pobjede. Član American Top Teama je ovog puta bio bolji te zasluženo osvojio pojas, koji je već prije dvije godine bio u njegovom vlasništvu.

Iako je bila teška i naporna za oba borca, borba možda nije bila toliko zanimljiva u svom samom otvaranju. Nakon slabe prve runde, gdje je teško išta i prokomentirati, prava akcija se počela pogađati tek u drugoj polovici drugih pet minuta, kad je Straus krenuo pogađati kombinacije. Pomalo čudna je bila taktika prvaka, koji je više forsirao rušenja, umjesto da se upusti u otvorenu borbu, gdje je u prva dva navrata imao podosta veliku prednost. Straus je tako vrlo kvalitetno kontrolirao situaciju, a pravog Pitbulla vidjeli smo tek u posljednjoj rundi, no to nije bilo dovoljno te je sudačka odluka potpuno zasluženo pripala Strausu.

Za raziliku od Freirea, Will Brooks je podosta lako obranio pojas prvaka u lakoj kategoriji te će u ATT biti veliko slavlje, budući da su u St. Louis otišli s jednim, a vratitli se sa dva pojasa. Ovo se može opisati kao borbu gdje je Brooks lako dolazio do rušenja, bez straha od Heldovog sjajnog BJJ-a, Ipak, u velikim je problemima prvak bio u prvoj rundi, nakon poluge na nozi, iz koje se ipak izvukao, a na kraju gore je čak otkrio kako je došlo do iskakanja koljena tijekom zahvata. Možda je i to bilo razlog podosta brzih pokušaja rušenja, no ona su se u potpunosti isplatila. Brooksu je ovo treća obrana naslova prvaka za redom te je njegov pro skor 17-1.

Michael Chandler se, nakon tri poraza u nizu, također vraća starim navikama. Donedanvo ponajbolji borac svijeta u lakoj kategoriji je došao do drugog slavlja u nizu, tako da nije dozvolio Dave Rickelsu revanš za raniji poraz. Ovog puta je Chandler bio još uvjerljivi te je svom protivniku priuštio teško batinjanje, sve dok sudac napokon nije prekinuo borbu.

Teškaški obračun glavnog programa nije dugo trajao, jer je Bobby Lashley vrlo brzo srušio Jamesa Thompsona, pa ga završio ground n' poundom, a razočaranje je doživio bivši UFC-ov potencijal Justin Lawrence. Nakon apsolutne dominacije nad Emmanuelom Sanchezom u prvoj rundi, druge dvije je ušao ziheraški, a Sanchez je napravio dovoljno da bi došao po pobjede podijeljenom odlukom.

Bellator 145 – Rezultati glavnog programa

Daniel Straus def. Patrício Freire (c) – jednoglasna sudačka odluka
Will Brooks (c) def. Marcin Held – jednoglasna sudačka odluka
Michael Chandler def. David Rickels – TKO (R2, 3:05)
Bobby Lashley def. James Thompson – TKO (R1, 0:54)
Emmanuel Sanchez def. Justin Lawrence – podijeljena sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI