Straus: Freire je već godinama isti borac

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 11.01.2015 21:28h Autor:

Daniel Straus

Daniel Straus i Patricio Freire predvode Bellator 132 event u petak, a Straus će brazilskog borcu pokušati oduzeti naslov prvaka u perolakoj kategoriji. Smatra kako ima dobru strategiju, koju je mogao dobro pripremiti jer ne vidi prevelik napredak Freirea kroz godine.

Daniel Straus i Patricio Freire prvi put su se sastali u svibnju 2011. godine. Bila je to borba za poziciju izazivača prvaka, a Brazilac je tad slavio odlukom sudaca. Daniel Straus, koji će ovog puta Freireu pokušati oduzeti titulu, se prisjetio te borbe:

"Obojica smo odradili dobar turnir i našli se u finalu. Izgubio sam, ali nikad me taj poraz nije previše bolio. Nikad nisam tražio revanš niti molio za njega. Izvukao sam pouke iz poraza i nastavio s karijerom. I to mi je pomoglo da postanem borac kakav sam danas. Sve što se dogodilo je jednostavno dio sporta i mora se ići uvijek dalje. Znao sam ako nastavim biti dobar, a isto tako nastavi i on, da ćemo se nekada ponovno susresti."

I došlo je do te borbe i to do napada na Freirea koji je trenutno prvak. Straus vjeruje kako ima prednost u jednom bitnom aspektu, a to je evolucija. Smatra kako je on više napredovao od njihove posljednje borbe nego što je Freire:

"Patricio je već godinama isti borac. Ne želim reći da nije evoluirao, no bori se jednako i to mu donosi rezultate. Ima taktiku kretanja prema naprijed i pokušaja nanošenja štete. Sad ima bolji rad noge nego onda, no ja sam napredovao puno više i donosim puno više iznenađenja. Ako pogledate jednu njegovu borbu, pogledali ste sve. On je klasični stand-up borac, ja mogu ponuditi puno više."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI